Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Od pondělí se pokračuje v rekonstrukci ulice Jiřího z Poděbrad, dokončena má být v létě

Dlouho očekávaná oprava v ulici Jiřího z Poděbrad, využívané spojce mezi ulicemi Sokolovská a Havlíčkova, se včera ráno znova rozběhla. Z různých důvodů tři roky odkládané práce by měly nyní trvat maximálně čtyři měsíce, projet po novém povrchu bychom se tak mohli v létě.

Největším zdržením pro rekonstrukci, která původně neměla být nijak výjimečná, byly dlouholeté spory mezi Svazkem vodovodů a kanalizací (SVAK) a městem Jihlava. Po obnažení vozovky v roce 2018 se zjistilo, že uložená kanalizace, spadající právě pod SVAK, je v havarijním stavu. Aby bylo možné provést i její opravu, muselo dojít k dohodě obou subjektů a předání vodohospodářské sítě do majetku města. K tomu došlo po necelých dvou letech v roce 2020.

Ani v tu chvíli nebylo vyhráno. Když už se zdálo, že se skutečně začne stavět a po ulici do konce roku 2021 jezdit, selhal zhotovitel prací. „Firma Porr, která měla stavbu provádět (a zajistit tak průjezdnost ulice během letošního podzimu) totiž nepodepsala dodatek smlouvy, což vrátilo celou akci na samotný začátek,“ vysvětlil jihlavský radní pro dopravu Jaroslav Vymazal. Město proto vypsalo nové výběrové řízení, ve kterém zvítězila firma Colas.  

Světlo na konci dlouhého tunelu? Opravy ulice Jiřího z Poděbrad začnou na jaře, v létě se po ní má jezdit

Malovali jste si, jak se letos, po více než třech letech, projedete po ulici Jiřího z Poděbrad? Kdepak, na tento zážitek si ještě počkáme do příštího léta. Staveniště bylo sice předáno novému zhotoviteli, ale vinou klimatických podmínek jsou...

Staveniště bylo na podzim této firmě předáno, ale kvůli klimatickým podmínkám byly práce přerušeny až do jarních měsíců, konkrétně tedy do 4. dubna. „Nemohli jsme si dovolit rozkopat na zimu ulici, začít pokládat potrubí a pak kvůli mrazům a sněžení nezajistit lidem dopravní obslužnost,“ zdůvodňuje tiskový mluvčí jihlavského magistrátu Radovan Daněk.

Závazná lhůta pro realizaci stavby je 120 dnů. Lze tedy předpokládat, že v létě letošního roku bude ulice Jiřího z Poděbrad dokončena a následně zprůjezdněna. Cena díla je necelých 19 milionů korun včetně DPH.

Ohodnoť článek

Foto Veronika Mašková

Štítky Jihlava, Jiřího z Poděbrad, oprava, Jiří z Poděbrad, léto, Jaroslav Vymazal, Colas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí se pokračuje v rekonstrukci ulice Jiřího z Poděbrad, dokončena má být v létě | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.