Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Cyklistům i pěším se dnes uzavřela lávka v Heleníně. Na opravu čeká i jihlavský „Brňák" a most v Sasově

Jihlavská radnice kromě jiného v tomto roce opraví také lávku v Heleníně a hned dva mosty. Společným důvodem oprav je to, že stavby jsou ve špatném technickém stavu a už dosluhují.

Oprava v ulici Hálkova 

Oprava staré lávky v Heleníně, která bude stát zhruba 2,3 milionů bez DPH, začala právě dnes. „Most v Hálkově ulici, který je ve špatném technickém stavu, bude zcela uzavřen na tři měsíce. Pěší a cyklisté se tak od příštího týdne nedostanou z Helenína přes řeku na cyklostezku Jihlava – Třebíč – Raabs nebo do další městské části Hruškové Dvory," upozorňuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. Zmíněnou lávku po rekonstrukci budou moci využívat pouze pěší a cyklisté.

Starý Brněnský most je dlouhý 46 metrů a vysoký 8,7 metrů, byl postaven v roce 1927 a stojí na místě, kudy dříve vedla takzvaná císařská silnice přes Velké Meziříčí do Brna.

Nový most v Sasově 

Stavební práce budou za tři týdny probíhat také v Sasově. Tam se bude demolovat starý most, ten pak nahradí most nový. „Pro řidiče se tak úplně uzavře silnice do městské části a budou muset využít objízdnou trasu. Pěší budou moci po dobu stavby chodit po provizorní lávce. Náklady jsou vyčísleny na 4,9 milionu korun bez DPH," dodává mluvčí Daněk. 

Brněnský most v Jihlavě

Stavební dělníci budou k vidění také v samotné Jihlavě, konkrétně velkou opravou letos projde starý Brněnský most, i tato stavba už dosluhuje. V minulosti se z něho kvůli špatnému technickému stavu začaly uvolňovat kameny, a byl proto provizorně zpevněn pomocí dřevěné konstrukce. 

PŘEHLED: Opravy na Tolstého a na Brněnském mostě, nový terminál. Co vše se letos chystá v Jihlavě?

Jihlavští zastupitelé na svém posledním zasedání, které se konalo v prosinci 2021, jednali o konečné podobě rozpočtu na rok 2022. Ten kromě dotačních titulů, které město nabízí, či dalších výdajů spojených s chodem samotného úřadu, obsahuje i...

„Na mostě by měl i po opravě zůstat jednosměrný dopravní režim, který tam byl obnoven v roce 2003 a rozšíří se chodník pro pěší. Nové bude také zábradlí. Náklady jsou odhadnuty na 40 milionů korun," vyčíslil mluvčí Jihlavy. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky lávka, most, oprava, doprava, Hálkova, Brněnský, Jihlava, Helenín, cyklista, Třebíč, Hruškové Dvory, Brno, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklistům i pěším se dnes uzavřela lávka v Heleníně. Na opravu čeká i jihlavský „Brňák" a most v Sasově | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.