Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Propojka na silnici I/37: V pondělí bude zahájena demolice haly s bývalou prodejnou koberců na Jihlavské ulici

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) ve čtvrtek 3. února předalo staveniště za účelem přípravy stavby propojky ulici Jihlavská a Brněnská na silnici I/37 ve Žďáru nad Sázavou. Na základě rozhodnutí o odstranění stavby v pondělí 7. února bude zahájena demolice haly s bývalou prodejnou koberců na ulici Jihlavská.

Objekt se nachází na pozemcích s parcelním číslem 6468 a 6469/1 v katastrálním území města Žďár nad Sázavou. „Jedná se objekt o zastavěné ploše cca 1 310,6 m2, který stojí v trase budoucí propojky. V rámci přípravy území staveniště této stavby je tak nutné předmětný objekt odstranit," uvedl za ŘSD Martin Buček. 

Samotné práce na odstranění objektu budou zahájeny vyklízením budovy a demontáží oken, dveří, případně dalšího zařízení. Následovat bude rozebrání střechy a až poté se ručně rozebere opláštění budovy z azbestu. V druhém březnovém týdnu přijde na řadu samotná demolice zbytku konstrukce. „Průběžně bude probíhat třídění odpadového materiálu a jeho nakládání a odvoz z dotčených pozemků. Terénní úpravy v podobě odstranění základových konstrukcí a jímek celou akci zakončí v polovině března 2022, kdy bychom staveniště mohli od zhotovitele Envipoint s.r.o. převzít zpět. Náklady na odstranění stavby činí 1,884 milionu korun bez DPH," dodává Buček. 

V rámci přípravy stavby samotné se ŘSD aktuálně nachází před podáním žádosti o vydání stavebního povolení a zahájí přípravu zadávací dokumentace stavby jako podklad pro zahájení veřejného výběrového řízení na zhotovitele. „S ohledem na předpokládaný časový průběh předrealizační fáze přípravy bychom stavbu mohli zahájit ve 3. čtvrtletí tohoto roku," doplňuje Martin Buček na závěr. 

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky propojka, I/37, Žďár nad Sázavou, hala, demolice, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, silnice, koberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Propojka na silnici I/37: V pondělí bude zahájena demolice haly s bývalou prodejnou koberců na Jihlavské ulici | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.