Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Éčko v Jihlavě teď jezdí jinak. Cesta z centra na Romana Havelky je rychlejší

Trolejbus s označením E má nyní novou trasu. Ta zajistí rychlejší cestování z centra Jihlavy s nákupní a odpočinkovou zónou na ulici Romana Havelky a také s částí města Staré Hory. S touto změnou zároveň zaniknou dvě zastávky.

Nová trasa „Éčka" byla možná díky novému všesměrové trolejovému vedení na kruhovém objezdu na křižovatce Havlíčkova-Pražská, což umožňuje snadné opuštění křižovatky i vjezd na křižovatku všem trolejbusům jihlavské městské hromadné dopravy. 

Dvě zastávky zaniknou 

Vozy „Éčka" nově nebudou objíždět dům kultury, ale budou jezdit přímo po Havlíčkově ulici a zastavovat na zastávce Chlumova. Na lince E tak zaniknou zastávky Dům kultury a Fritzova, zároveň se tím urychlí spojení mezi centrem Jihlavy a ulicí Romana Havelky.

Nové jízdní řády linky E naleznete na webu DPMJ.

Očekáváme především zrychlení spojení centra města s obchodní a relaxační zónou na ulici Romana Havelky a s částí města Staré Hory. Dráty trolejí zatím v ulici Třída Legionářů zůstanou, sundávat je nebudeme, je možné jejich využití jako manipulační trati a při zvažované opravě ulice Chlumova,” uvedl předseda představenstva dopravního podniku města Jihlavy (DPMJ) Radim Rovner.

Vedení linky E obousměrně z centra i do centra stejnou trasou podle jeho slov nebylo dříve možné, protože to neumožňovaly původní troleje a výhybky trolejí na okružní křižovatce Havlíčkova - Pražská. Po rekonstrukci této křižovatky, která je už všesměrová, je možné vést linku E přímo po ulici Havlíčkova a vynechat zastávky Dům kultury a Fritzova. „To, že je křižovatka trolejí nad kruhovým objezdem všesměrová znamená, že se může trolejbus připojit i odpojit na každé odbočce, což dříve nešlo," vysvětlil Radim Rovner. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky MHD, DPMJ, E, trolejbus, doprava, cestování, centrum, Romana Havelky, Jihlava, Roman Havelka, Staré Hory, kruhový objezd, kulturní dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Éčko v Jihlavě teď jezdí jinak. Cesta z centra na Romana Havelky je rychlejší | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.