Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Havarovanou cisternu na D1, která vezla mléko, se před půlnocí podařilo vyprostit

, aktualizováno 30. září 2021, 8:03

V pondělí 27. září zhruba na 160. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno havarovala cisterna, která převážela sušené mléko. Ještě v ten den proběhly první pokusy o její vyproštění. Bohužel ale marně. Další pokus, a to ve středu večer, byl již úspěšný. Předem avizované večerní omezení trvalo zhruba do 23 hodin.

Jak již ve středu sdělil Jan Rýdl, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic, z cisterny bylo nejprve nutno přečerpat náklad sušeného mléka.

„Sací bagr a náhradní cisterna už je na místě," řekl Jan Rýdl v 11:00. Podle mluvčí policie Stanislavy Rázlové odčerpávání nákladu z cisterny začalo už dopoledne. „Ve 20:00 by měla firma Jerex započít s pracemi na vyproštění nákladní soupravy, kdy v místě bude omezena krajnice a pravý jízdní pruh, je rovněž možné, že bude nárazově omezen i levý jízdní pruh, to znamená směr na Brno (bude) uzavřen, a to po dobu přibližně deset až 15 minut," uvedla Stanislava Rázlová.

Krátce po 21:00 policie na twitteru oznámila, že vyprošťování začalo a provoz bude zastaven. Už předtím se před místem vyprošťování vytvořila dlouhá kolona. „Hned až to bude možné, bude v místě znovu obnovený provoz. Děkujeme řidičům za trpělivost a ohleduplnost," oznámila policie. Státní Ředitelství silnic a dálnic poté před 23:00 oznámilo, že vyprošťování skončilo a dálnice nemusela být během prací zcela uzavřena.

Naložená cisterna havarovala v pondělí okolo 14. hodiny. „Cisterna vyjela mimo komunikaci. Její řidič byl s podezřením na lehké zranění transportován zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Dechová zkouška, kterou policisté u řidiče provedli, byla negativní. Zjišťování příčiny a okolností nehody je předmětem dalšího šetření," uvedla Stanislava Rázlová. Cisterna skončila po nehodě mimo vozovku.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Twitter.com

Štítky ČR, nehoda, D1, Vysočina, cisterna, mléko, omezení, provoz, doprava, Dálnice D1, Brno, policie, Ředitelství silnic a dálnic, Policie České republiky, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havarovanou cisternu na D1, která vezla mléko, se před půlnocí podařilo vyprostit | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.