Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Na dvou místech Vysočiny dělníci pokládají mikrokoberec. Práce ovlivní příjezd do Havlíčkova Brodu

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zahájilo pokládku dvouvrstvého mikrokoberce za studena z důvodu ztráty pojiva obrusné vrstvy a degradace povrchu vozovky. Práce aktuálně probíhají souběžně na dvou místech kraje. Prvním je 1720 metrů dlouhý úsek silnice I/23 mezi Předínem a Stěměchy na Třebíčsku. Druhý 1270 metrů dlouhý úsek se nachází na silnici I/34 u Rozkoše, a to na příjezdu do obce od Havlíčkova Brodu.

Cílem opravy je prodloužení životnosti vozovky a zvýšení bezpečnosti provozu. „Mikrokoberec totiž na povrchu vozovky vytváří tenkou souvislou živičnou vrstvu sloužící k její ochraně proti pronikání vody a k omezení vzniku a šíření poruch. Z hlediska bezpečnosti rovněž zlepšuje protismykové vlastnosti povrchu vozovky. Jedná se o velmi hospodárnou preventivní udržovací technologii, s krátkou dobou provedení a minimálním přerušením provozu. Navíc je současné období pro toto technologické řešení optimální z hlediska teplot, za ideální je považována teplota v rozmezí od +15°C do +25°C,“ vysvětluje za ŘSD Martin Buček.

Na obou místech probíhají práce postupně zhruba po zhruba 300 metrech dlouhých úsecích. Opravuje se za provozu vždy po polovině vozovky a provoz v místě prací je organizován kyvadlově volným jízdním pruhem.

„V případě nevhodných klimatických podmínek - pokládku nelze realizovat například za deště - v noci nebo v době technologické přestávky je pracovní úsek uvolněn pro jízdu oběma jízdními pruhy v režimu průjezdu stavbou a omezením rychlosti na maximálně 70 km/h. Opravy plánujeme dokončit do konce tohoto měsíce,“ dodává Buček.

Ohodnoť článek

Foto Silko, s.r.o. | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic

Štítky ŘSD, doprava, mikrokoberec, oprava, Havlíčkův Brod, Ředitelství silnic a dálnic, Kraj Vysočina, okres Třebíč, Předín, Martin Buček, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dvou místech Vysočiny dělníci pokládají mikrokoberec. Práce ovlivní příjezd do Havlíčkova Brodu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.