Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na D1 mezi Humpolec a Větrný Jeníkov se vrací stavaři. Řidiči musí snížit rychlost

Už dnes se na dálnici D1, konkrétně mezi Humpolec a Větrný Jeníkov, vrací stavaři se svou technikou. Práce budou probíhat na nejvýše položeném modernizovaném úseku mezi kilometry 91 a 98.

Dnes a v průběhu víkendu, který je před námi, bude probíhat změna dopravního značení. „Tyto práce provoz na dálnici částečně omezí a po jejich ukončení budou auta jezdit v obou směrech dvěma provizorními jízdními pruhy, přičemž bude využita zpevněná krajnice a jízdní pruh pro pomalá vozidla. V úseku bude zároveň omezena rychlost,“ sdělil za Ředitelství silnic a dálnic ČR Martin Buček.

Provoz v daném úseku je třeba přesunout do pravé části jízdních pásů, neboť budou probíhat dokončovací práce v středovém dělicím pásu. Tam je ještě nutné vybudovat pět jeho přejezdů, provést kompletní výměnu středových svodidel nebo dokončit práce na systému SOS.

Dopravní plány na rok 2021: Kde všude na Vysočině se bude pracovat a opravovat?

V roce 2020 se na Vysočině opravilo téměř 30 kilometrů silnici I. třídy, konkrétně to bylo 26,2 kilometru. Nezahálelo se ani na dálnici D1, kde se pracovalo na čtyřech modernizovaných úsecích. Jaké jsou plány Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v...

Práce zde potrvají přibližně do konce dubna. Poté bude realizováno pouze lokální omezení v blízkosti nadchodu pro zvěř přibližně na 95. kilometru. Budou uzavřeny zpevněné krajnice spolu s lokálním omezením rychlosti,“ dodává Buček.

V dalších měsících bude řidiče čekat už jen několik krátkodobých omezení potřebných pro dokončení veškerých prací. Půjde zejména o dokončení vodorovného dopravního značení a oplocení. Kompletně bude hotovo v červenci tohoto roku.

Ohodnoť článek

Foto Skanska

Štítky D1, dálnice, modernizace, Humpolec, Větrný Jeníkov, omezení, doprava, Vysočina, Dálnice D1, Martin Buček, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Novák

Tak to už si z nás pan Havlíček v čele Ministerstva dopravy a celá jeho slavná ŘSD dělá srandu. To opravdu tito lidé myslí vážně? Tento úsek se uzavírá již čtvrtý rok za sebou. Ať žijí výběrová řízení na nejnižší cenu a co nejdelší čas.

Pátek, 12. března 2021, 11:49Odpovědět

Na D1 mezi Humpolec a Větrný Jeníkov se vrací stavaři. Řidiči musí snížit rychlost | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.