Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

SJÍZDNOST: Nový sníh komplikuje cestování v kraji. Policisté chodili pěšky po D1 a budili řidiče kamionů

, aktualizováno 8. února 2021, 10:08

Předpověď meteorologů se opravdu naplnila a na Vysočině během noci napadl nový sníh. Na mnoha místech kraje se z tohoto důvodu komplikuje cestování. Jak uvedla mluvčí policistů Stanislava Rázlová, policie během noci přijala několik oznámení na obtížněji sjízdné komunikace, a to napříč krajem, přičemž komplikace se nevyhnuly ani dálnici D1. V době mezi sedmou a desátou hodinou dopoledne policisté na lince tísňového volání přijali oznámení o sedmi dopravních nehodách.

U Moravských Budějovic došlo k nehodě nákladního vozidla. „Oznámení o nehodě jsme přijali po čtvrté hodině ráno. Dle současných informací byly zraněny dvě osoby," uvedla Stanislava Rázlová. Podle informací od mluvčího krajských záchranářů Petra Janáčka na pomoc raněným vyjela jak záchranářská, tak i lékařská posádka z Moravských Budějovic. „Řidič nákladního vozidla se zranil lehce a po ošetření byl ponechán na místě události. Jeho spolujezdec, který musel být ze zdemolované kabiny několik desítek minut vyprošťován, utrpěl vážnější poranění dolní části těla a záchranáři ho ve stabilizovaném stavu transportovali do nemocnice v Třebíči," popsal Petr Janáček. 

V některých kopcích mají problémy vyjet kamiony. Kvůli špatným klimatickým podmínkám stála v noci na dnešek i dálnice D1. Policie ještě budí řidiče odstavených kamionů u 104. kilometru u Větrného Jeníkova směrem na Prahu. Kolona byla v tomto úseku D1 kolem 6:00 až na 118. kilometr. „Čtyři policisté jdou pěšky po dálnici a řidiče kamionů budí," řekla mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

V terénu bylo 114 sypačů 

Podle dispečera krajské správy a údržby Romana Hubeného vyjelo všech 114 sypačů, jezdily celou noc minimálně dvakrát nebo třikrát. 

Je nutné, aby řidiči dbali zvýšené opatrnosti. Rychlost jízdy je třeba přizpůsobit nejen aktuálním klimatickým podmínkám, ale také nenadálým situacím. Je třeba jet tak, aby bylo možné zastavit včas, například za v daném okamžiku vzniklou kolonou nebo vozidlem, které na silnici zůstane stát.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky počasí, sjízdnost, doprava, Vysočina, ledovka, sníh, nehoda, zranění, Dálnice D1, Moravské Budějovice, policie, dálnice, Kraj Vysočina, Nemocnice Třebíč, cestování, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Nový sníh komplikuje cestování v kraji. Policisté chodili pěšky po D1 a budili řidiče kamionů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.