Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na dálniční odpočívce na D1 u Velkého Meziříčí je nutno opravit povrch. Znovu se otevře na konci měsíce

Pracovníci Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) jsou teď vidění na dálnici D1, konkrétně na 144,5 kilometru na odpočívce u Velkého Meziříčí. Opravují tam stávající asfaltový povrch, který je po 30 letech ve špatném stavu.

„Stávající asfaltový povrch parkoviště pro osobní automobily, s předpokládaným stářím cca 30 let, vykazuje trhliny, propady a rozpad asfaltových vrstev. Z důvodu častého přejíždění těžkými nákladními vozidly jsou většinou ve špatném stavu taktéž silniční obruby," popsal v tiskové zprávě za ŘSD Martin Buček. 

Pracovníci ŘSD budou opravovat prostor pro odstavování osobních aut, stejně jako příjezdovou cestu, která k němu vede. Jde tedy o část odpočívky za čerpací stanicí Shell a před restaurací McDonalds, kde parkují a projíždějí pouze osobní vozidla. „Oprava vozovky v místě nájezdu nákladních automobilů a jejich parkování byla řešena v předchozích letech," připomněl Buček s tím, že výše zmíněná oprava povrchu vyjde na 4,23 milionů korun bez DPH. 

Na uvedených místech budou vyměněny betonové silniční obruby na ostrůvcích na parkovišti pro osobní vozidla a obnoveno vodorovné dopravní značení ve stávajícím rozsahu.

„Z důvodu probíhající opravy je odpočívka uzavřena a její opětovné uvedení do provozu se plánuje nejpozději 27. listopadu 2022," dodal Buček důležitou informaci pro řidiče. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR, Twitter

Štítky odpočívka, dálnice, D1, oprava, doprava, provoz, ŘSD, Velké Meziříčí, Ředitelství silnic a dálnic, Dálnice D1, Martin Buček, osobní vůz, McDonald's, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálniční odpočívce na D1 u Velkého Meziříčí je nutno opravit povrch. Znovu se otevře na konci měsíce | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.