Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Silná ledovka v Třebíči zcela zastavila MHD. Lidé se ptají, jak se dostanou z práce a do práce

, aktualizováno 22. ledna 2024, 21:52

Vysočinu, zejména Třebíčsko a Žďársko, od dnešního podvečera trápí silná ledovka. Většina silnic velmi klouže, stejně jako chodníky. Opatrní tak musí být jak řidiči, tak i chodci. Město Třebíč dnes kolem 20. informovalo o tom, že až do odvolání kvůli ledovce nebude jezdit městská hromadná doprava (MHD).

„Až do odvolání je dnes, v pondělí 22. ledna, přerušen provoz městské autobusové dopravy, kvůli ledovce. Ta se tvoří navzdory posypům zatím stále. Pokud nemusíte, nejezděte a pěšky také velmi opatrně," sdělilo město na svém facebookovém profilu s tím, že o vývoji situace budou i nadále informovat. Obyvatelé obdrželi stejnou informaci také prostřednictvím SMS. 

Na Facebooku se pod příspěvkem objevila diskuze, řada lidí se zajímá o to, zda pojedou autobusy v době, kdy pojedou ze zaměstnání po 22. hodině, stejně jako brzy ráno, kdy naopak do práce pojedou. „Budete nějak informovat firmy v průmyslové zóně? Zaměstnanci většinou na sledování FB nemají čas," ptá se města Marie Sedláková. Město reaguje tak, že mají lidé sledovat sociální sítě, kde se objevují informace o aktuálním stavu. 

V noci by se mělo oteplit, měly by ustát i mrznoucí srážky. Přesto je nejisté, zda se lidé prostřednictvím MHD ráno dostanou do práce. „Dobrý večer, prosím, kde se dozvím, jestli ranním autobusem MHD zítra odjedu v 6:20 do práce?" položila Hana Voršila Žandová další otázku. 

„Byla jsem ráda, že jsme se vyhnuli." 

„Je to dobře, že mhd nejede. Autobusáci nejsou sebevrazi. Vzali by s sebou i cestujici. Jela jsem po Znojemský proti autobusu nahoru a byla jsem ráda, že jsme se vyhnuli," napsala v diskuzi Markéta Sedláková. 

Nehody na Vysočině 

Největší problémy se sjízdností mají aktuálně řidiči na Třebíčsku a Žďársku. „Řidiče vyzýváme k velké opatrnosti. Kdo nemusí, ať raději nevyjíždí," vyzvala dnes kolem 19. hodiny policejní mluvčí Dana Čírtková. Opatrnost je nutná na silnicích všech tříd, s ledovkou musí počítat i ti, kteří cestují po dálnici D1. „V kraji máme hlášen vyšší počet nehod, naštěstí bez zranění," doplnila Čírtková. 

Ledovka v úterý 

Během noci by se na Vysočině mělo oteplit, dešťové nebo mrznoucí srážky budou postupně ubývat. Noční teploty by už neměly být pod nulou, ledovka se přestane tvořit nejdříve v západní části kraje. Přeháňky mohou být na Vysočině místy i v úterý, v nejvyšších polohách smíšené i sněhové. Nejvyšší odpolední teploty budou v úterý mezi čtyřmi až sedmi stupni Celsia.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Město Třebíč

Štítky ledovka, počasí, doprava, MHD, Třebíč

Silná ledovka v Třebíči zcela zastavila MHD. Lidé se ptají, jak se dostanou z práce a do práce | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.