Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Třebíč objednala 100 tisíc roušek pro městské organizace. Část dodávky už obdržela

Šestatřicetitisícová Třebíč obdržela první část z objednávky 100 tisíc jednorázových roušek. Budou k dispozici organizacím ve městě. Zatím radnice rozdala přes 11 tisíc roušek látkových. Novinářům to řekl starosta Pavel Pacal (Pro Třebíč). Za pomůcky či dezinfekci podle jeho hrubého odhadu už radnice vydala okolo tří milionů korun.

Z roušek, které radnice objednala na konci března, bylo zatím dodáno 32 tisíc kusů, zbytek by měl podle Pacala dorazit za týden.

Kromě roušek či respirátorů zajišťuje radnice pravidelně dvakrát týdně dezinfekci veřejných prostor včetně zastávek autobusů a míst před poliklinikami či lékárnami. „Budeme v tom pokračovat i nadále, máme nakoupených 6000 litrů lihu," řekl Pavel Pacal.

Na nákup ochranných prostředků získalo město dar 25 tisíc od Vodárenské akciové společnosti. Podle Pacala jsou to peníze z úspor na marketinkových akcích, které se nyní nemohou konat. Třebíč také dostala 545 tisíc korun od korejské společnosti Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP), která patří mezi zájemce o dostavbu jaderných bloků v Dukovanech. Radnice je použije mimo jiné na nákup 1000 respirátorů FFP2.

V okrese Třebíč je nyní podle informací hygieniků 30 potvrzených případů nemoci covid-19. Pět nemocných je podle Pacala přímo z Třebíče. V kraji je 162 potvrzených případů.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky správa, koronavirus, Třebíč, roušky, rouška, radnice, Pavel Pacal, Korea Hydro & Nuclear Power

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč objednala 100 tisíc roušek pro městské organizace. Část dodávky už obdržela | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.