Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Hrubý úklid Jihlavy. V ulicích jsou vidět uklízeči s košťaty a fukary, zametají hlavně chodníky a cyklostezky

Zhruba 25 pracovníků Služeb města Jihlavy (SMJ) je v těchto dnech k vidění v ulicích Jihlavy. S košťaty a fukary předčišťují vybrané ulice před jarním blokovým čištěním. To bude zahájeno v pondělí 28. března a skončí za 8 týdnů, tedy 31. května.

Pracovníci SMJ se nyní zaměřují na místa, kde je větší pohyb lidí. Uklízí tedy hlavně chodníky a cyklostezky. Zbavují ulice hrubého nepořádku po zimních měsících. Zaměřují se na širší centrum města, okolí škol, mostů a kontejnerových stání.

Například Masarykovo náměstí a přilehlé ulice budou pracovníci Služeb města Jihlavy čistit o víkendu 9. – 10. dubna a poté ještě v sobotu 23. dubna, a to z důvodu nižšího provozu na silnicích. Přehled ulic s termíny úklidu najdete ZDE. 

„Blokové čištění začne v pondělí 28. března a trvat bude 8 týdnů. Na jarní úklid bude nasazeno 13 kusů techniky. Jedná se o dva velké a jeden malý zametací stroj, dva kropicí vozy a chybět nebudou ani auta na odvoz smetků, čištění kanalizačních vpustí nebo na rozvoz přenosných dopravních značek, které budou na blokové čištění upozorňovat. Jednotlivé úseky budou označeny osm dní předem s termíny čištění," vyjmenoval Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Jako každý rok, i letos budou během čištění v ulicích přítomni jihlavští strážníci. Ti budou dohlížet na to, zda řidiči respektují dopravní značení. „Kdo ho respektovat nebude, hrozí mu pokuta, případně i odtažení auta,“ upozornil jihlavský radní pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal. Každoročně odtahová služba odveze při blokovém čištění přes tři sta vozů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky jaro, úklid, čistění, ulice, město, Jihlava, Jaroslav Vymazal, fukar, koště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrubý úklid Jihlavy. V ulicích jsou vidět uklízeči s košťaty a fukary, zametají hlavně chodníky a cyklostezky | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.