Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pomoc trhovcům v Jihlavě. Podnikatelé ve městě nabízí prodej ve svých provozovnách

Adventní a vánoční trhy, které kvůli covidu Vláda ČR zakázala přesně před týdnem, přidělaly velké starosti řadě živnostníků. Trhovci tak ze dne na den přišli o možnost prodávat vánoční zboží. Podnikatelé v centru Jihlavy mohou prostřednictvím města trhovcům nabízet pomoc.

V návaznosti na zrušené adventní trhy poslala primátorka Jihlavy Karolína Koubová na začátku tohoto týdne otevřený dopis, který byl adresovaný oběma českým premiérům - novému premiérovi Petru Fialovi a premiérovi v demisi Andreji Babišovi. A právě od podnikatelů v Jihlavě se v reakci na tento otevřený dopis objevily již první nabídky pomoci.

Nechci švejkovat a porušovat pravidla. Prosím, vraťte nám vánoční trhy, píše primátorka Koubová v dopisu Vládě ČR

Karolína Koubová (Fórum Jihlava), primátorka Jihlavy, v pondělí 29. listopadu odeslala na Úřad vlády ČR otevřený dopis adresovaný oběma premiérům ČR. Týká se zrušených adventních a vánočních trhů, o němž vláda rozhodla na konci minulého týdne,...

Na náměstí kolem kluziště ve tvaru adventního věnce je postaveno adventní korzo s adventním tržištěm čítajícím 26 stánků. „Ty nemohou kvůli vládnímu zákazu otevřít. Převážně se zde mělo ve dvaceti stáncích prodávat občerstvení. V dalších šesti stáncích se měly prodávat rukodělné výrobky, dárkové předměty nebo punčochové zboží. Pro řadu trhovců může zákaz prodeje znamenat existenční problémy a vysoké ztráty především za nakoupené potravinářské zboží, kterému brzy vyprší datum spotřeby," jmenuje vzniklé problémy Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Někteří lidé a podnikatelé se proto prostřednictvím sociálních sítí obrátili na primátorku s nabídkou pomoci trhovcům. Například Marcela Schallmannová z internetových obchodů potravin rohlik.cz a kosik.cz nabízí e-prostor pro prodej zboží od trhovců. Eva Havlíková také nabídla pomoc v kavárně Posezení U Vážky blízko náměstí a Olga Wiesnerová nabízí svou prodejnu zdravotnických potřeb Kameola, která je také nedaleko Masarykova náměstí.

„Další případné nabídky pomoci administruje Ivana Hamáčková z odboru školství, kultury, mládeže a tělovýchovy, která je se všemi trhovci v kontaktu. Obrátit se na ní je možné na e-mailu IVANA.HAMACKOVA@jihlava-city.cz nebo na telefonu 736 522 797," dodává mluvčí Daněk. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky trh, trhovci, Vánoce, pomoc, nařízení, vláda, covid, koronavirus, otevřený dopis, Jihlava, Česko, Andrej Babiš, Petr Fiala, Karolína Koubová, Rohlik.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomoc trhovcům v Jihlavě. Podnikatelé ve městě nabízí prodej ve svých provozovnách | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.