Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další rozvolňování v Jihlavě: Začala modernizace tenisových kurtů, uzavře se Jihlavský tunel

Vláda ČR postupně uvolňuje veškerá nařízení v souvislosti s nemocí covid-19, otevřeny jsou třeba další obchody a sportoviště. S tím souvisí i aktuální jarní plány v Jihlavě.

Například v pondělí 27. dubna začala rekonstrukce víceúčelových kurtů u Vodního ráje, která spočívá ve výměně povrchu. „Umělá tráva zde byla v provozu od roku 2003 a byla již značně opotřebovaná. Proto Služby města Jihlavy (SMJ) přistoupily ke kompletní výměně za novou. Celková rekonstrukce vyjde na 0,5 milionu korun,“ popisuje podrobnosti k rekonstrukci Martin Málek, mluvčí SMJ. Hotovo by mělo být 15. května.

Dnešním dnem byla také opět zpoplatněna všechna parkoviště, která SMJ provozují. Zpoplatnění parkovišť se děje v souladu s aktuálním vládním usnesením. Vláda totiž včera zrušila příslušné krizové opatření. „Pěší zóny už nebudou celý den vypadat jako přeplněné parkoviště a na placených parkovištích v centru bychom zase měli najít místo, protože ho řidiči nebudou využívat k bezplatnému celodennímu odstavení svého auta,“ myslí si Radovan Daněk, mluvčí města Jihlavy.

Řidiči v Jihlavě se musí připravit na to, že dnes už budou platit za parkování. Služby města Jihlavy, které v krajském městě Vysočiny provozují placená parkoviště, od dnešního rána znovu uvádějí do provozu parkovací automaty.

V sobotu 2. května se sběrné dvory na ulicích Havlíčkova, Rantířovská, Brtnická + skládka na Henčově u Jihlavy opět vrátí do svého normálního provozu.

Řidiče v Jihlavě určitě bude zajímat informace o tom, že ve dnech 23. a 24. května se opět uzavře Jihlavský tunel. „Důvodem je pravidelné čištění a opravy,“ vysvětluje mluvčí Martin Málek.

Ohodnoť článek

Foto www.smp.cz

Štítky vláda, nařízení, kurty, sběrný dvůr, Jihlavský tunel, Jihlava, Česko, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další rozvolňování v Jihlavě: Začala modernizace tenisových kurtů, uzavře se Jihlavský tunel | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.