Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

AKTUÁLNĚ: Pozor, parkování v Jihlavě ode dneška opět s poplatkem

, aktualizováno 28. dubna 2020, 8:49

Řidiči v Jihlavě se musí připravit na to, že dnes už budou platit za parkování. Služby města Jihlavy, které v krajském městě Vysočiny provozují placená parkoviště, od dnešního rána znovu uvádějí do provozu parkovací automaty.

Zpoplatnění parkovišť se děje v souladu s aktuálním vládním usnesením. Vláda totiž včera zrušila příslušné krizové opatření. „Pěší zóny už nebudou celý den vypadat jako přeplněné parkoviště a na placených parkovištích v centru bychom zase měli najít místo, protože ho řidiči nebudou využívat k bezplatnému celodennímu odstavení svého auta,“ myslí si Radovan Daněk, mluvčí města Jihlavy.

Řada měst a obcí včetně Jihlavy se kvůli bezplatnému a mnohdy živelnému parkování potýkala s dopravními komplikacemi. „Také Rada České parkovací asociace proto vydala usnesení, kterým apelovala na vládu České republiky, aby nyní při postupném rozvolňování nezbytných omezení v rámci nouzového stavu předala pravomoc případného přerušení fungování místní regulace parkování a zón placeného stání samotným obcím,“ uvedl Jaroslav Vymazal (ODS), radní Jihlavy pro oblast dopravy. Podle jeho slov se nyní v Jihlavě povede také diskuze o postupném náběhu na normální provoz městské hromadné dopravy.

Návrat do původního režimu 

Vláda zrušila zóny placeného parkování 16. března, postupně termín jejich znovuzavedení prodlužovala, až rozhodla, že znovu začnou fungovat na konci nouzového stavu. Nakonec včera své rozhodnutí zrušila. „Vláda usnesení zrušuje s účinností od 28. dubna od 00.00 hod.,“ stojí v pondělním rozhodnutí.

„Vláda tím de facto zpoplatnila parkování ve městech a obcích bez ohledu na dobu trvání nouzového stavu, o kterém má dnes jednat Poslanecká sněmovna,“ říká Radovan Daněk s tím, že tak mohou města a obce začít vracet parkování na svém území do původního režimu.

Parkování bez poplatku začalo v Jihlavě kvůli epidemiologické situaci platit od letošního 1. dubna. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky parkování, automat, poplatek, Jihlava, Kraj Vysočina, nouzový stav, Jaroslav Vymazal, Česko, ODS, Poslanecká sněmovna ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUÁLNĚ: Pozor, parkování v Jihlavě ode dneška opět s poplatkem | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.