Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vězeňkyně ze Světlé pokračují v kadeřnickém kurzu. V září je čekají závěrečné zkoušky

Pětice odsouzených žen, které si svůj trest odpykávají ve věznici ve Světlé nad Sázavou, navštěvují kadeřnický kurz. Jak jsme vás již informovali, ženy se studiem začaly v polovině letošního února. Pak se ale celý kurz musel kvůli koronavirové pandemii přerušit.

Od konce května už ale zase běží naplno. Na konci června mohla pětice odsouzených žen navštívit kadeřnické studio jihlavské střední školy, kde si vyzkoušely práci s profesionálními přístroji a kadeřnickým vybavením, které budou používat u závěrečných zkoušek letos v září.

Výuku odsouzených zajišťuje pět odborných učitelek, ať už přímo ve věznici ve Světlé nad Sázavou nebo ve školním praktickém studiu v Jihlavě. Budoucí kadeřnice mají v tuto chvíli za sebou už 170 výukových hodin.

Hlavním cílem kurzu je zvýšit uplatnění odsouzených žen na trhu práce po propuštění z výkonu trestu. Náklady spojené s rekvalifikací hradí Úřad práce ČR, organizačně se na realizaci kurzu podílel Úřad práce Havlíčkův Brod. „Kraj Vysočina zakoupil pro výuku potřebné materiální vybavení, a to kufříky s profesionálními kadeřnickými pomůckami, fény, kulmy a další vybavení, vše v celkové hodnotě více než 60 tisíc korun," říká vedoucí odboru sekretariátu hejtmana Ivana Šteklová.

Světelská věznice ve svých prostorech připravila učebnu a zajistila podmínky ke studiu. Právě probíhající kadeřnický kurz navazuje na úspěšnou spolupráci z minulých let, kdy několik vybraných odsouzených žen ze světelské věznice absolvovalo rekvalifikační kurz v oboru kuchař-číšník.

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina

Štítky věznice, Světlá nad Sázavou, kadeřnice, kurz, vzdělání, studium, Úřad práce České republiky, Jihlava, Kraj Vysočina, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vězeňkyně ze Světlé pokračují v kadeřnickém kurzu. V září je čekají závěrečné zkoušky | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.