Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na Vysočině v noci úřadoval silný vítr. Hasiči mají na kontě od půlnoci přes 30 výjezdů, na Žďársku havaroval autobus

, aktualizováno 11. března 2023, 9:52

Kraj Vysočina se opět probudil do zasněženého rána. Se sněžením současně, podle předpovědi meteorologů, přišel silný vítr, který během noci přidělává práci hasičům.

„V souvislosti s počasím zasahovali hasiči od půlnoci do šesté hodiny ráno u více než třiceti událostí . Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace, a bránily tak plynulému provozu. Nejvíce událostí řešili hasiči na Jihlavsku," uvedla dnes ráno Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů. 

Všechny události, u kterých hasičské jednotky v souvislosti s počasím zasahovaly, se obešly bez zranění osob. Po půl deváté tuto informaci potrdila Jana Kroutilová, policejní mluvčí. „Přijali jsme oznámení o osmi dopravních nehodách,“ dodala. O něco později již však informovala o havárii autobusu u Škrdlovic na Žďársku, která přinesla dva lehce zraněné. Před devátou hodinou pak došlo u Bohdalova ke střetu dvou osobních vozidel s jední lehce zraněným. 

Jak dnes bude? 

Podle meteorologů by mělo občas sněžit i během dne, srážky budou k večeru ubývat. Stejně jako by se měla protrhávat oblačnost. Nejvyšší teploty se dostanou na 0 až 3 °C. Vát bude i nadále silný západní až severozápadní vítr o rychlosti 8 až 13 m/s, s nárazy 15 až 25 m/s. Večer by měl silný vítr částečně slábnout.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj HZS Kraje Vysočina, ČHMÚ

Štítky vítr, meteorologové, předpověď, počasí, hasiči, výjezd, stromy, pád, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině v noci úřadoval silný vítr. Hasiči mají na kontě od půlnoci přes 30 výjezdů, na Žďársku havaroval autobus | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.