Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mouka, rýže, olej, výživa pro děti. Vysočina na Ukrajinu posílá třicet palet trvanlivých potravin

Kraj Vysočina posílá na Ukrajinu třicet plných palet trvanlivých potravin. Ty vyšly na 1,2 milionu korun, peníze věnoval jako pomoc Ukrajině francouzský region Grand Est. Podle informací hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka bude náklad na Zakarpatí už zítra ráno.

„Humanitární pomoc bude přeložena do určeného střeženého skladu ve Svaljavě. Zakarpatská oblastní rada okamžitě náklad přerozdělí do konkrétních uprchlických center a domovů pro sirotky,“ uvedl hejtman Vítězslav Schrek. 

Náklad základních druhů trvanlivých potravin logisticky zajišťuje Dobročinný fond ViZa. „Na paletách odesíláme hlavně mouku, těstoviny, rýži, instantní potraviny, oleje, ale také velké množství dětské výživy,“ vyjmenovává Kateřina Svobodová, koordinátorka humanitární pomoci Kraje Vysočina. 

Jak dodává mluvčí Vysočiny Jitka Svatošová, kraj i touto cestou děkuje svému francouzskému partnerskému regionu Grand Est za finanční pomoc, která pomůže konkrétním lidem na konkrétních místech Zakarpatské oblasti Ukrajiny.

Kraj Vysočina během posledního roku uskutečnil 13 humanitárních závozů do partnerského regionu Zakarpatí. „V posledních měsících jsou logistické zkušenosti týmu Kraje Vysočina stále častěji využívány pro přesun humanitární pomoci ostatních krajů, měst i organizací. Další převoz vysočinské pomoci na Ukrajinu je plánován na 1. dubna," dodala Jitka Svatošová. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky pomoc, materiální, partner, potraviny, Ukrajina, Francie, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mouka, rýže, olej, výživa pro děti. Vysočina na Ukrajinu posílá třicet palet trvanlivých potravin | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.