Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Pět stovek dětí na Vysočině bude dostávat oběd zdarma. Rodina musí splňovat určité podmínky

Už šestým rokem je v Kraji Vysočina nabízeno bezplatné školní stravování, to do letošního roku využilo 1895 dětí z rodin v hmotné nouzi. V tomto roce za obědy ušetří 500 dětí ze základních nebo mateřských škol na Vysočině.

„Peníze, které do regionu posílá ministerstvo práce a sociálních věcí, rozděluje Kraj Vysočina dle zájmu škol zapojených do projektu. O bezplatné obědy pro děti od tří do patnácti let mohou požádat rodiny, které pobírají minimálně jedno čtvrtletí dávky v hmotné nouzi. Připraveny budou více než tři miliony korun. Informace o možnosti stravovat se touto formou podá jak konkrétní škola, tak úřad práce, který musí potvrdit, zda rodina podmínky programu splňuje,“ popisuje radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Jan Tourek.

Podle jeho informací přispívají dotované obědy ke zdravému tělesnému vývoji dětí i pravidelnější školní docházce.

„Nově se partnery projektu staly Kindergarten At The Castle - Mateřská škola Na Hradě v Třebíči, Mateřská škola Paraplíčko Želiv nebo Základní škola a mateřská škola Sázava," sdělila Dana Šálková z krajského odboru sociálních věcí. 

Nárok na bezplatné stravování v rámci programu Obědy do škol mají rodiny s dětmi od 3 do 15 let, které minimálně tři měsíce pobírají dávky v hmotné nouzi. Dále je nutné, aby škola, kterou děti navštěvují, byla zapojena do projektu. Pokud jsou splněny obě podmínky, stačí požádat úřad práce o potvrzení hmotné nouze, které rodiče následně donesou do školy.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pexels.com

Štítky oběd, zdarma, podpora, škola, žák, sociální, Kraj Vysočina, hmotná nouze, rodina, mateřská škola, Úřad práce České republiky, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Základní škola a mateřská škola, Třebíč, Havraň, Želiv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět stovek dětí na Vysočině bude dostávat oběd zdarma. Rodina musí splňovat určité podmínky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.