Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

O víkendu na Vysočině padlo několik rekordů. Teplo bylo i v Jihlavě, teploměr ukázal 23 stupňů

Meteorologové slibovali o víkendu, který je za námi, velmi příjemné počasí s letními teplotami. A to se opravdu stalo. Na několika místech našeho kraje dokonce padly teplotní rekordy.

Rekordní měření zaznamenali meteorologové na stanici v Dukovanech, kde bylo v sobotu 25. září naměřeno 25,1 °C, přičemž dosavadní rekord byl z roku 1993 - 25,0 °C.

„Příjemné teploty byly v sobotu i v Moravských Budějovicích - 23,5 °C, na rekord 26,1  °C z roku 1961 to ale nestačilo. Rekord v sobotu nakonec nepadl ani v Sedleci, Jihlavě a Havlíčkově Brodě, kde teploměr shodně ukázal příjemných 23 stupňů Celsia," sdělila dnes ráno Barbora Kněžínková z oddělení meteorologie a klimatologie Českého hydrometeorolgického ústavu. 

Další den, tedy v neděli 26. září, na Vysočině padly hned dva teplotní rekordy - a to v Libici nad Doubravou, tam bylo naměřeno 23,8 °C, v roce 2006 to bylo 23,6 °C. Úspěch zaznamenali také na stanici v Jihlavě, kde byl nedělní teplotou 22,4 °C překonán rekord z roku 1967. „Mimo to, i když už nešlo o teplotní rekordy, bylo v neděli příjemně třeba v Košeticích - 22,9 °C nebo Dukovanech  22,8 °C," jmenuje dále Barbora Kněžínková. 


 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixel2013 / pixabay

Štítky rekord, počasí, teplota, Vysočina, ČHMÚ, Jihlava, Kraj Vysočina, Dukovany, Moravské Budějovice, Havlíčkův Brod, Libice nad Doubravou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu na Vysočině padlo několik rekordů. Teplo bylo i v Jihlavě, teploměr ukázal 23 stupňů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.