Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Autoškoly v kraji čekají na zpřesnění podmínek rozvolnění. Očekávají nápor zájemců o závěrečné zkoušky

Současná epidemiologická situace v ČR se dotkla samozřejmě také provozovatelů autoškol. Některé autoškoly na Vysočině chtějí využít uvolnění opatření proti koronaviru a uspořádat závěrečné zkoušky pro některé absolventy kurzů už v tomto týdnu. Další autoškoly zatím čekají na vyjasnění pravidel nebo na další uvolnění podmínek pro tuto službu. Většinou mají za to, že zatím není možné dělat kondiční jízdy, které by absolventi kurzů kvůli dlouhé pauze před závěrečnou zkouškou často potřebovali.

„Zkoušky nám sice umožnili, ale ti lidé třeba šest týdnů neřídili a my normální výcvik jezdit nemůžeme. To je o ničem," řekl Miloš Koutný provozující autoškolu v Jihlavě. Kvůli tomu, že je autoškola zavřená od 22. října, předpokládá, že bude nápor na dokončování kurzů. „Teď si budeme telefonovat s žáky, protože budou zmatení," uvedl.

V naší zemi se ode dneška zmírňují některá omezení, která vláda zavedla proti šíření koronaviru. Důvodem je zlepšení epidemické situace. Zkracuje se tak doba nočního zákazu vycházení, déle mohou být otevřené obchody a výdejní okénka restaurací. Lidé se také mohou shromažďovat ve větším počtu než dosud.

Činnost zatím neobnovuje ani Autoškola HB na Havlíčkobrodsku. „Vzhledem k tomu, že se nemůže jezdit doplňkový nebo jakýkoliv výcvik, tak pro mě tohle uvolnění nemá význam," řekl jednatel Milan Sedlák.

Oslovena byla také autoškola Skalka v Třebíči. Ta chtěla na čtvrtek připravit závěrečné zkoušky pro dva žáky, kteří minule neuspěli. Tento termín má domluvený dlouho dopředu. Svatoslav Kaňka z autoškoly řekl, že vyjádření zkušebního komisaře ale zřejmě dostane až ve středu. Také zatím neví, jestli těmto žákům může před zkouškou umožnit kondiční jízdu.

Přednost mají ti, co nechtějí kondiční jízdy 

Pracovnice autoškoly v Pelhřimově řekla, že už tam mají nějaké termíny závěrečných zkoušek v tomto týdnu domluvené. Kvůli nejasnostem kolem kondičních jízd podle ní autoškola dala přednost zájemcům, kteří kondiční jízdy nechtějí.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, covid, autoškola, podmínky, zkoušky, absolventi, Česko, Kraj Vysočina, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autoškoly v kraji čekají na zpřesnění podmínek rozvolnění. Očekávají nápor zájemců o závěrečné zkoušky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.