Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Filipojakubská noc byla pro hasiče na Vysočině klidná. Jeden z požárů založily děti

Máme za sebou večer a noc, při které se takzvaně pálí čarodějnice. Podle informací od hasičů byla filipojakubská noc, jak se zmíněnému večeru také říká, klidná. Od včerejší 19. hodiny do půlnoci zasahovali v celém kraji šestkrát.

Třikrát hasiči v průběhu večera vyjeli k ohlášenému požáru, aby po příjezdu na místo události zjistili, že se jedná o pálení čarodějnic. Tyto události byly vyhodnoceny jako plané poplachy.

„Pár minut po deváté večer vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kamenice nad Lipou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Černovic a Těmic k ohlášenému požáru hromady klestí u Rytova. Požár se obešel bez zranění a beze škody. Požár založily při hře děti,“ sdělila k výjezdům Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Po desáté hodině večer zasahovaly dvě jednotky hasičů u požáru sazí v komíně v rodinném domě na nám. 9. května ve Ždírci nad Doubravou. I tento požár se obešel bez zranění a beze škody. O hodinu později pomáhali profesionální hasiči ze stanice Velké Meziříčí zdravotníkům s resuscitací pacienta v obci Lavičky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky čarodejnice, pálení, oheň, hasiči, výjezd, požár, Kraj Vysočina, sbor dobrovolných hasičů, Černovice, Kamenice nad Lipou, Ždírec nad Doubravou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filipojakubská noc byla pro hasiče na Vysočině klidná. Jeden z požárů založily děti | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.