Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Eurovolby už tento pátek a sobotu. Jak v anketě volili čtenáři Jihlavské Drbny?

Už za pár dní se budou konat volby do Evropského parlamentu. Volební místnosti v ČR budou voličům otevřeny v pátek 7. června od 14 do 22 hodin a pak i v sobotu 8. června od 8 do 14 hodin. Čtenáři Jihlavské Drbny si mohli vyzkoušet volby nanečisto.

Anketa mezi čtenáři byla spuštěna v pátek 24. května ráno. Do dnešních 10:00, kdy byla anketa ukončena, se zapojilo 423 hlasujících. Nejvíce čtenářů - 77 (18%) podpořilo hnutí ANO, jejímž lídrem pro volby do Evropského parlamentu je Klára Dostálová. V těsném závěsu v anketě Jihlavské Drbny skončila koalice SPOLU (lídrem je Alexand Vondra), té dalo hlas 76 čtenářů (18%). Třetí příčku obsadilo uskupení PRO - Jindřicha Rajchla, které podpořilo 73 čtenářů (17%). V tomto případě kandidátku vede Jindřich Rajchl. 

Hlasování v anketě Jihlavské Drbny, výsledky k 3.6.2024 10:00

Další v pořadí skončila Sociální demokracie (50 čtenářů, 12%), hnutí PŘÍSAHA a MOTORISTÉ (27 čtenářů, 6%), koalice STAČILO! (24 čtenářů, 6%). Další strany a hnutí podpořilo méně než 5% čtenářů, proto již jejich pořadí neuvádíme. 

V evropských volbách volí občané zemí Evropské unie své zástupce do Evropského parlamentu. Tyto volby se konají každých pět let. V červnu 2024 se bude volit celkem 720 poslanců Evropského parlamentu, což je o 15 více než v předchozích volbách.

Kandidáti z Kraje Vysočina 

Redakce Jihlavské Drbny prošla kandidátní listiny všech 30 volebních uskupení, která se během příštího víkendu budou ucházet o přízeň voličů, a vybrala jména kandidátů, kteří pochází z Kraje Vysočina.

Eurovolby 2024: Tito lidé z Vysočiny se budou ucházet o přízeň voličů

Už za pár dní se budou konat volby do Evropského parlamentu. Volební místnosti v ČR budou voličům otevřeny v pátek 7. června od 14 do 22 hodin a pak i v sobotu 8. června od 8 do 14 hodin. Výsledky eurovoleb budou zveřejněny v neděli 9. června v...

Dohromady jde o 14 jmen, z toho je 7 mužů a 7 žen. Voliči v letošních volbách do Evropského parlamentu mají na výběr ze 30 politických uskupení. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser

Štítky volby, europarlament, unie, EU, anketa, čtenář, redakce, Jihlavská Drbna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eurovolby už tento pátek a sobotu. Jak v anketě volili čtenáři Jihlavské Drbny? | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.