Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bitvu dvou favoritů na titul tentokrát ovládli Lions, Gladiátoři prohráli po dvou letech

Souboj Prague Lions a Vysočina Gladiators opět přinesl nervydrásající podívanou, tentokrát ale šťastným koncem pro tým z hlavního města. Lions vyhráli 28:21 a vrátili se do čela Kittfort ligy právě před svého nedělního soupeře.

Hned úvod utkání naznačil, že se i tentokrát budou souboj dvou rivalů skvělou podívanou. Po big play Davida Hlaváčka zakončil dlouhý drive domácích skokem do endzóny quarterback Shazzon Mumphrey - 7:0

Hosté dokázali odpovědět ve druhé čtvrtině utkání. Už to vypadalo, že jsou při čtvrtém downu v úzkých, ale quarterback Clark Hazlett dokázal passem najít Petra Čermáka a Gladiators tak srovnali krok - 7:7.

Od druhé půle začal hrát úplně jiný fotbal, slovo dostaly útoky. Po špatném snapu hostů dostali Lions královskou pozici na hrací ploše a dokázali jí přetavit v touchdown, který zachytil Jiří Kohut. O chvíli později pak absolutně zaváhala secondary Lions, která nechala Petru Čermákovi dálnici, kterou dokázal s Hazlettem využít - 14:14.

Po další dobré startovní pozici na hrací ploše to však znovu byli Lions, kteří se dostali do vedení. Mumphrey našel milimetrovým hodem ruce Josefa Janoty, jenž opět poslal Lions do vedení. Gladiators museli celý zápas dotahovat, ale opět se jim podařilo, a to opravdu výsostně - quaterback Hazlett poslal míč na Davida Caltu, který zařadil vyšší rychlostí stupeň a doběhl si pro nádherný 76yardový touchdown - 21:21.

Poslední slovo v utkání přeci jen patřilo Lvům. Zhruba sedm minut před koncem zápasu se Marek Suchý pořádně se natáhl za dlouhým míčem od Mumphreyho a snad jen setrvačností doběhl do endzóny - 28:21. I přesto ale byli Gladiators nesmírně blízko vyrovnání. Dvě minuty před koncem byli 7 yardů od endzóny Lions, ale ani Jan Dunovský jim v tento moment nepomohl dostat míč přes goal line.

Nervy drásající odvetu tentokrát zvládli lépe Pražané a posunuli se první místo tabulky Kittfort ligy. Vysočina však má zápas k dobru a proti Steelers se pokusí na svého pražského rivala dotáhnout. 

Prague Lions - Vysočina Gladiators 28:21 (7:0, 0:7, 14:14, 7:0)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vysočina Gladiators | Zdroj Viktor Maudr, caaf.cz

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Kittfort liga, FC Vysočina Jihlava, Prague Lions, Petr Čermák, Marek Suchý, Josef Janota, Jan Dunovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bitvu dvou favoritů na titul tentokrát ovládli Lions, Gladiátoři prohráli po dvou letech | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.