Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

RIO 2016: Je rozhodnuto! Martina Sáblíková se olympijské časovky nakonec nezúčastní

Rodačka z Vysočiny Martina Sáblíková má konečně jasno. Dnes po obědě rozhodla Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) v případu ohledně jejího startu na právě probíhající letní olympiádě v Rio de Janeiro. Martina Sáblíková se nakonec do bojů o medaili nezapojí.

Sáblíková žila v domnění, že si na loňském mistrovství světa olympijský start zajistila. Gratulovaly jí k tomu i soupeřky po skončení časovky na MS v cyklistice. Když ale mezinárodní cyklistická federace UCI zveřejnila seznam kvalifikovaných zemí, Česká republika na něm chyběla.

Cyklistický svaz podle všeho pracoval s mylným výkladem kritérií. Pro start v časovce by se Martina musela kvalifikovat i do hromadného silničního závodu. O to se však rodačka z Nového Města na Moravě ani nesnažila.

Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení se v Brazílii věnovala intenzivnímu tréninku a napjatě čekala, jak dopadne boj právníků o zařazení jejího jména do startovní listiny cyklistické časovky. Stará se o něj tým v čele s expertem na sportovní právo Janem Šťovíčkem.

Šťovíček šel před arbitráž s tím, že pravidlo pro zařazení do časovky není úplně logické a že kvalifikace na silniční závod a na časovku by na sobě neměly záviset. Odpovědné orgány nakonec argumenty české strany nevyhodnotily jako dostačující pro start Martiny Sáblíkové v závodě.

Foto Facebook Martiny Sáblíkové

Štítky Martina Sáblíková, olympijské hry, Letní olympijské hry 2016, Mezinárodní sportovní arbitráž, Letní olympijské hry, Rio de Janeiro, Kraj Vysočina, Česko, Brazílie, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RIO 2016: Je rozhodnuto! Martina Sáblíková se olympijské časovky nakonec nezúčastní | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.