Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Béčko SK Jihlava ovládlo Jihomoravskou hokejbalovou ligu a těší se na play-off

Jihlavský hokejbal zažívá dobrou sezónu. Zatímco A-tým s přehledem postoupil do čtvrtfinále 1. ligy, "béčko" suverénně ovládlo základní část Jihomoravské hokejbalové ligy. V posledním zápase uspělo na Jundrově, který vyplenili výsledkem 4:0.

B-tým Jihlavy už nemohl o první příčku v soutěži přijít, přesto zajížděl do brněnského Jundrova s maximálním odhodláním udržet se na vítězné vlně a právně se naladit před nadcházejím play-off.

Tým z Jundrova hrál především v první třetině velmi dobře a byl SK vyrovnaným soupeřem. Dlouho se tak v zápase čekalo na úvodní branku, brankář Jundrova jenom v první třetině zmařil tři velké šance týmu z Vysočiny.

Gólu se tedy hosté dočkali až v druhém dějství, kdy se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Pavlas. V tu chvíli převzal Jundrov iniciativu a překonávat se musel i jihlavský gólman Ježek. Z následného protiútoku zakončil pohlednou akci do odkryté sítě Anděl.

Veškeré pochyby o vítězi zápasu potom ve třetí třetině odmítl Průcha, který zakončil svůj samostatný únik precizní střelou pod břevno. Na něj navázal v poslední minutě zápasus Dolejší, který nachytal domácího brankáře zpoza branky. 

HBC Jundrov - SK Jihlava 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 24. Pavlas (Smutný, Fejt), 39. Anděl (Bohatý, Zápotočný), 36. Průcha, 45. Dolejší (Průcha).

Rozhodčí: Chocholouš. Střely na branku: 22:37.

Jundrov: Skýba - Dolíhal, Fišar, Hübl, Lenomar, Mahrik - Pejta, Růžička, Sáňka "C" - Strnad, Štaffa D., Štaffa M. - Večeřa, Vysloužil J., Vysloužil Jak.

Jihlava: Ježek - Jiskra, Anděl, Dolejší, Hrbáč, Materna, Koch J. - Bohatý, Zápotočný, Král "C" - Policar, Apeltauer, Průcha - Pavlas, Smutný, Fejt.

Jihlavské béčko vůbec poprvé ve své historii vyhrálo základní část jihomoravské ligy, čímž si zajistilo přímý postup do semifinále. Na svého nadcházejícího soupeře si tak musí minimálně dva týdny počkat.

„Se základní částí jsme zcela spokojeni, protože i po značném omlazení hraje náš tým stabilně. Navíc jsme poprvé dokázali opanovat základní část, toho si vážíme,“ hodnotí povedenou základní část kapitán týmu Petr Král. „Snad si tu aktuální pohodu a výkonnost přeneseme i do vyřazovacích bojů, protože naše cíle jsou jen ty nejvyšší. Chtěli bychom se opět probojvat do finále a porvat se o zlatý hattrick i se kvalifikovat na česko-slovenský superpohár,“ uzavřel pro klubový web kapitán týmu Král.

Foto www.skjihlava.com | Zdroj SK Jihlava

Štítky SK Jihlava, Jundrov, FC Vysočina Jihlava, anděl, Petr Král, playoff

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Béčko SK Jihlava ovládlo Jihomoravskou hokejbalovou ligu a těší se na play-off | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.