Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Třináctiletí hokejisté z Finska zamíří do Pelhřimova. Na kempu si vymění zkušenosti s českými hráči

Na konci července, konkrétně od 25. do 31. července, bude Pelhřimov hostit již tradiční Hokejový kemp. Účastní se ho mladí hokejisté z ČR a Finska. Má pomoci k rozvoji jejich dovedností s využitím nových tréninkových metod.

Hokejový kemp, jenž je určen hokejistům ve věku 13 let, se bude konat už podesáté. 

Pořadatelství školy se v minulosti střídalo mezi Českem a Finskem. Bedřich Ščerban z jihlavské pořadatelské Dukly věří, že by to tak mohlo být i v budoucnu. „Bude to záležet i na tom, jaký dojem si Finové letos z Vysočiny odvezou,“ říká Bedřich Ščerban.

Mladí hokejisté během předchozích úspěšných ročníků kemp absolvvovali v krajské Jihlavě, což nyní s ohledem na chystanou výstavbu Horácké arény není možné. Proto jsou tréninkové aktivity mladých sportovců soustředěny do Pelhřimova. „Zatímco jihlavský stadion měl led na novou sezonu připravený už 21. července, v Pelhřimově se obvykle chladí až od 15. srpna. Kvůli škole to bude letos dřív," upřesnila Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Hokejový kemp je nekomerční, což je podle Ščerbana rozhodující pro rozvoj talentovaných hráčů ze všech sociálních vrstev. Třicítka účastníků je rozdělena do dvou týmů, bez ohledu na národnost nebo příslušnost k týmu. 

Trenérský seminář s psychologem 

Součástí kempu bude letos také trenérský seminář, který povede psycholog Marian Jelínek. „Rozhodli jsme se, že seminář otevřeme i pro rodiče a ostatní sporty. Marian Jelínek je jeden z našich nejvýznamnějších psychologů, který spolupracuje s hvězdami individuálních i kolektivních sportů," dodal Ščerban. Seminář se bude věnovat výchově hráčů v předpubertálním a pubertálním věku.

Ohodnoť článek

Foto hokejovaskola.cz | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky hokej, kemp, škola, léto, příprava, zkušenosti, Finsko, ČR, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třináctiletí hokejisté z Finska zamíří do Pelhřimova. Na kempu si vymění zkušenosti s českými hráči | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.