Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Dukla Jihlava slaví domácí vítězství za tři body. V divokém regionálním derby přestřílela Třebíč 5:4

Dukla Jihlava v novém ročníku 1. ligy vyhrála na domácím kluzišti poprvé za tři body. Povedlo se to zrovna proti regionálnímu rivalovi z Třebíče. Ta v zápase celkem třikrát vedla, domácí ale bojovným výkonem skóre zvrátili ve svůj prospěch.

Zápas začal několika závary před oběma brankami, ale branka z toho nerezultovala. Březinův backhand si hostující brankář Jekel pohlídal. Skóre se měnilo až ve 13. minutě, kdy krátce po nevyužité přesilovce našel Huňa před brankou Jana Wasserbauera, který nezaváhal a poslal hosty do vedení. Vzápětí mohl zvýšit Kristl, ale orazítkoval jen konstrukci Škarkovy branky. Chvíli před první sirénou jihlavský gólman nastavil beton Eratově střele.  

Dukla trochu nečekaně vyrovnala v oslabení. Ve 26. minutě ujel Důraz, puk přenechal Filipovi Semanovi, jehož střela zápěstím proletěla kolem Jekelovy vyrážečky až do sítě - 1:1. Potom si Škarek poradil s Čejkovou střelou na vyrážečku, na druhé straně Jekel vychytal Březinu a Danišovského. V polovině utkání se začaly dít věci - zatímco Nikovu střelu ještě Škarek chytil, od modré ho propálil Tomáš Bartejs. Radost Třebíče ale trvala jen deset vteřin - právě za tak krátkou dobu stačil Jekela překvapit Aleš Jergl - 2:2. Skóre na svoji stranu strhla Dukla v 36. minutě, v přesilovce přenechal Čachotský Tomáši Šidlíkovi, které se prosadil svižnou ranou k tyči. Hosté si vzali time-out, který jim přišel k duhu. Nejprve v 37. minutě našel Richarda Kristla před brankou Kusko (3:3) a v poslední minutě druhého dějství dopravil puk do jihlavské klece Lukáš Paták - 3:4!

V úvodu třetí třetiny nejprve mířili střelci mimo, a to jak Říha na domácí, tak Marcel na třebíčské straně. Lépe se ve 44. minutě vedlo navrátilci Anatoliji Protasenjovi, který doklepl šidlíkovu vyraženou střelu. Stejný hráč dostal domácí fanoušky do extáze i v 50. minutě, to úspěšně usměrnil kotouč po Čachotského střele - 5:4. Dostat Duklu do dvougólového vedení mohl Skořepa, ale trestné střílení po faulu na svoji osobu poslal těsně nad. V poslední minutě nebezpečně pálil třebíčský Huňa, ale Šakrek sklapl betony včas a uhájil tak všechny tři body pro jihlavský celek.

HC Dukla Jihlava - SK Horácká Slavia Třebíč 5:4 (0:1, 3:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Seman (Důras), 30. Jergl, 36. Šidlík (Čachotský, Říha), 44. Protasenja (Šidlík, Bilčík), 50. Protasenja (Čachotský, Skořepa) – 14. Huňa (Wasserbauer, Havránek), 30. Bartejs (Havránek), 37. Kristl (Kusko), 40. Paták (Havránek, Huňa). Rozhodčí: Dědek, Pražák – Jindra, Kreuzer. Diváci: 1827.

Jihlava: Škarek – Bilčík, Šidlík, Marcel, Říha, Dundáček, Grebeňuk, Půža – Protasenja, Skořepa, Čachotský – Jergl, Seman, Důras – Jícha, Diviš, Stoklasa – Danišovský, Anděl, Březina.

Třebíč: Jekel – Lojek, Zdráhal, Niko, Bartejs, Schejbal, Čejka, Mikyska – Kristl, Dolníček, Erat – Psota, Milfait, Kusko – Huňa, Havránek, Wasserbauer – Paták, Juráň, Přibyl.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky SK Horácká Slavia Třebíč, HC Dukla Jihlava, Richard Kristl, Jan Wasserbauer, FK Dukla Praha, Tomáš Bartejs, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava slaví domácí vítězství za tři body. V divokém regionálním derby přestřílela Třebíč 5:4 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.