Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Vítězná podzimní rozlučka! Vysočina Jihlava porazila Liberec 1:0 a dotírá na nesestupové pozice

V předehrávaném prvním jarním kole slaví Vysočina Jihlava druhou ligovou výhru letošní sezóny. O vítězství 1:0 nad Slovanem Liberec se zasloužil Petr Hronek gólem z prvního poločasu. Tým z Vysočiny sice přezimuje na sestupové patnácté pozici, ale na čtrnácté Brno ztrácí již jen dva body.

Do první velké šance zápase sedostal liberecký Bartl, který postupoval na Hanuše, ten musel vytáhnout bravurní zákrok. O chvilku později po přihrávce Vaculíka nevyzrál na hostujícího brankáře Dúbravku středopolař Urblík. Hned vzápětí se ale Vysočina radovala - Petr Hronek si ve 12. minutě naběhl na povedený Ikaunieksův centr a svoji hlavičku usměrnit mimo dosah gólmana - 1:0. Po vstřelené brance ale Jihlava upustila ze své iniciativy a nechal hrát Liberec. Pokusy Komličenka a Bartla si však cestu mezi jihlavské tři tyče nenašly.

Hosté ze severu Čech vstoupili aktivně i do druhého poločasu, zajímavé příležitosti jim to ale nepřineslo. To na druhé straně se svoji ránou prezentoval Urblík, Dúbravka však neměl problém. Potom až do samotného závěru probíhala hra hlavně mezi vápny obou soupeřů. Poměrně velkou šanci na vyrovnání zahodil střídající Da Silva, jeho hlavička šla ale těsné mimo. 

FC Vysočina Jihlava - FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)

Góly: 12. Hronek 

Rozhodčí: Proske – Kotík, Urban. Diváci: 2033

Jihlava: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Rosa, Mišůn – Šulek (66. Štěpánek), Urblík – Vaculík, Hronek (83. Dvořák), Ikaunieks (65. Batioja) – Rabušic.

Liberec: Dúbravka – Karafiát (81. da Silva), Coufal, Pokorný, Bartošák – Folprecht, Breite (73. Machuča) – Ekpai (46. Navrátil), Ševčík, Bartl – Komličenko. 

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, Bílí Tygři Liberec, HC Dukla Jihlava, Petr Hronek, FC Slovan Liberec, FC Zbrojovka Brno, Dúbravka, Da Silva, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězná podzimní rozlučka! Vysočina Jihlava porazila Liberec 1:0 a dotírá na nesestupové pozice | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.