Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vražda v Kostelci: Policie obvinila sedmnáctiletého mladíka, jednašedesátiletého muže zabil kladivem

, aktualizováno 26. února 2024, 12:10

Kriminalisté o víkendu šetřili vraždu jednašedesátiletého muže. Ta se stala v Kostelci na Jihlavsku. Během několika hodin se policii podařilo vypátrat muže, který je důvodně podezřelý z vraždy.

Tělo jednašedesátiletého muže bylo nalezeno v noci z pátku na sobotu na dvorku rodinného domku, ve kterém muž žil.

Při prvotním ohledání místa události policisté zjistili, že na mužově úmrtí může mít podíl jiná osoba. Proto na místo vyjel kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava. Podezření se potvrdilo s tím, že muž skutečně zemřel násilnou smrtí. Případ si proto k dalšímu prověřování převzali na místě krajští kriminalisté, kteří na místě v průběhu soboty prováděli důkladné ohledání místa a snažili se získat další informace, které by jim pomohli při prověřování případu a při pátrání po osobě nebo osobách, které by mohly mít tento násilný čin na svědomí,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Dodala, že kvůli bližším informacím ohledně úmrtí byla nařízena soudní pitva a kriminalisté případ začali prověřovat pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy.

Začalo pátrání po vrahovi 

A rozjelo se pátrání po vrahovi. V hledáčku kriminalistů možných podezřelých byl kromě jiného také sedmnáctiletý mladík, který se měl zdržovat v mužově domě, podle informací od policie s mužem v domě bydlel.

Kriminalisté vyjížděli v pátek 23. února v noci do Kostelce u Jihlavy, kde byl nalezený mrtvý muž. Podle prvních informací má na jeho úmrtí podíl jiná osoba. Byl nalezený poblíž domu, kde bydlel.

„Státní zástupce na základě žádosti kriminalistů vydal příkaz k jeho zadržení. V průběhu soboty se podařilo kriminalistům zjistit možný pohyb tohoto mladíka. Vzhledem k tomu, že nebyl pro kriminalisty neznámý, pátrání po jeho pohybu probíhalo s velkou obezřetností. Mladík byl totiž uživatelem omamných a psychotropních látek a pod jejich vlivem bylo jeho jednání nepředvídatelné,“ dodává Čírtková.

Našla ho městská policie 

Kriminalisté zjistili, že je mladík v Jihlavě. Nakonec ho vypátrali jihlavští strážníci zhruba půl hodiny před polednem, a to díky kamerám v blízkosti centra města. Následně si pro něj přijela státní policie a převezla ho na služebnu. 

„V průběhu neděle vyšetřovatel z odboru obecné kriminality mladíka obvinil z provinění vraždy podle paragrafu 140 odst. 1 a odst. 3 písmene i), tedy spáchané zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem. Kriminalistům se podařilo nalézt vražednou zbraň. Jednalo se o kladivo," dodává Čírtková. 

A proč mladík muže zavraždil? Podle Čírtkové byly důvodem osobní vztahy mezi muži. „Vzhledem k tomu, že se v případě obviněného mladíka jedná o osobu, která je mladší osmnácti let, nemůžeme ze zákonných důvodů poskytovat k této osobě žádné podrobnější informace. Vyšetřovatel podá v průběhu dnešního dne státnímu zástupci podnět k vypracování návrhu na vazební stíhání obviněného mladíka," doplnila Dana Čírtková. 

Už je v brněnské věznici 

Kolem poledne Čírtková informovala o tom, že dnes dopoledne případ řešil jihlavský okresní soud. Ten sedmnáctiletého muže poslal do vazby. „Policejní hlídka ho proto přímo od vazebního zasedání eskortovala do vazební věznice v Brně," sdělila novinářům policejní mluvčí. 

Druhá letošní vražda 

Na Vysočině je toto druhá letošní vražda. První se stala na Havlíčkobrodsku, kde muž uškrtil ženu. Podle dostupných informací šlo o blízkou příbuznou. 

Kriminalisté na Vysočině postoupili ve vyšetřování násilného úmrtí ženy, jejíž tělo našli 10. ledna dopoledne na lesní cestě nedaleko silnice mezi Havlíčkovým Brodem a obcí Bartoušov. Pitva ukázala, že žena byla zavražděna, konkrétně uškrcena.

Vrah se k činu přiznal. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody v trvání deseti až osmnácti let. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky vražda, muž, policie, mladík, Kostelec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vražda v Kostelci: Policie obvinila sedmnáctiletého mladíka, jednašedesátiletého muže zabil kladivem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.