Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Žena na Brodsku byla zavražděna, vrah ji uškrtil, přiznal se. S vyšetřováním hodně pomohla veřejnost

, aktualizováno 19. ledna 2024, 13:25

Kriminalisté na Vysočině postoupili ve vyšetřování násilného úmrtí ženy, jejíž tělo našli 10. ledna dopoledne na lesní cestě nedaleko silnice mezi Havlíčkovým Brodem a obcí Bartoušov. Pitva ukázala, že žena byla zavražděna, konkrétně uškrcena.

Po výsledcích pitvy, která ukázala, že čtyřiatřicetiletá žena zemřela násilnou smrtí, se okamžitě rozjelo pátrání po vrahovi. 

Kriminalistům při pátrání výrazně pomohla výzva, v rámci níž jsme se o pomoc obrátili na řidiče, kteří den před nálezem těla, tedy 9. ledna pozdě odpoledne projížděli po silnici III. třídy mezi Havlíčkovým Brodem a obcí Bartoušov. Svědectví řidičů, kteří nám poskytli záznamy z palubních kamer ve vozidlech, byla velmi důležitá pro prokazování v rámci prověřování případu, který jsme kvalifikovali jako zločin vraždy," sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Kriminalistům se podařilo ve velmi krátké době vytipovat možné podezřelé osoby a v této souvislosti policie zadržela jednačtyřicetiletého muže, který byl důvodně podezřelý ze spáchání tohoto činu. Na základě důkazů začal být trestně stíhaný. „Muže jsme obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Muž se k činu plně doznal. Státnímu zástupci jsme podali podnět k vypracování návrhu na jeho vazební stíhání. Návrhu státního zástupce soudce vyhověl a po proběhlém vazebním zasedání muže poslal do vazby. Motivem činu byly zřejmě osobní vztahy mezi pachatelem a obětí,“ uvedl k případu Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné krajské kriminality Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina..

V případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody v trvání deseti až osmnácti let. 

„Všem sdělovacím prostředkům, místním samosprávám dotčených obcí, které naši výzvu zveřejnily, velice děkujeme za pomoc. Poděkování náleží také veřejnosti, které nebyla naše výzva lhostejná. Za všechny poznatky, které jsme získali, bychom chtěli poděkovat a pomoci si vážíme," vzkázala Čírtková všem lidem, kteří se zapojili do výzvy v médiích. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš | Zdroj Policie ČR

Štítky vražda, úmrtí, tělo

Žena na Brodsku byla zavražděna, vrah ji uškrtil, přiznal se. S vyšetřováním hodně pomohla veřejnost | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.