Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Kostelci u Jihlavy našli mrtvého muže. Šlo o vraždu, byla nařízena pitva

, aktualizováno 25. února 2024, 11:25

Kriminalisté vyjížděli v pátek 23. února v noci do Kostelce u Jihlavy, kde byl nalezený mrtvý muž. Podle prvních informací má na jeho úmrtí podíl jiná osoba. Byl nalezený poblíž domu, kde bydlel.

„Při prvotním ohledání místa události bylo zjištěno, že na mužově úmrtí může mít podíl jiná osoba. Proto na místo vyjel kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava. Podezření se potvrdilo s tím, že muž zemřel násilnou smrtí. Případ si proto k dalšímu prověřování převzali na místě krajští kriminalisté, kteří na místě v průběhu soboty prováděli důkladné ohledání místa a snažili se získat další informace, které by jim pomohli při prověřování případu a při pátrání po osobě nebo osobách, které by mohly mít tento násilný čin na svědomí. Kriminalisté případ prověřují pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy," sdělila k případu policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Šlo o jednašedesátiletého muže, k přesnému určení doby a příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva. Kriminalisté případ prověřují pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. 

„O všem jsem samozřejmě byla srozuměna. Oběť jsem znala, nic bližšího vám kvůli vyšetřování teď ale říci nemohu," sdělila redakci Jihlavské Drbny starostka Kostelce Romana Třísková. 

Podle informací, které má redakce Drbny k dispozici, mělo jít o místního dealera drog. Jak uvedl zdroj, který si nepřál být jmenován, jednašedesátiletý muž byl nalezen s rozsáhlým poraněním hlavy. 

Druhá letošní vražda 

Na Vysočině je toto druhá letošní vražda. První se stala na Havlíčkobrodsku, kde muž uškrtil ženu. Podle dostupných informací šlo o blízkou příbuznou. 

Kriminalisté na Vysočině postoupili ve vyšetřování násilného úmrtí ženy, jejíž tělo našli 10. ledna dopoledne na lesní cestě nedaleko silnice mezi Havlíčkovým Brodem a obcí Bartoušov. Pitva ukázala, že žena byla zavražděna, konkrétně uškrcena.

Vrah se k činu přiznal. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody v trvání deseti až osmnácti let. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky úmrtí, vražda, muž, Kostelec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kostelci u Jihlavy našli mrtvého muže. Šlo o vraždu, byla nařízena pitva | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.