Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Týden na svobodě. Nenapravitelný zloděj byl v jihlavské firmě chycen při krádeži, už je opět ve vězení

Pobyt ve vězení zřejmě nevadí jednatřicetiletému muži, kterého policisté v Jihlavě chytili při krádeži. Na svobodě se příliš neohřál, protože kradl týden poté, co opustil brány věznice.

„Policisté dopadli muže ve středu 16. listopadu po půlnoci v Jihlavě, kde se vloupal do oploceného objektu nedaleko centra města. Jeho cílem se stal uskladněný materiál, z cívky odštípal za použití pákových kleští navinuté měděné vedení. Odcizený materiál si připravoval k odnesení, odcizit jej ale nestihl. Při příjezdu hlídky se snažil ještě sám schovat, ani to se mu nepodařilo a podezřelého muže policisté zadrželi,“ jmenuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Přivolaná policejní hlídka zajistila nářadí, které zloděj pravděpodobně použil. Policisté muže odvezli na oddělení policie, kde byl umístěn do cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání jednatřicetiletého muže z Jihlavska. „Zadržený muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže ukončené ve stádiu pokusu,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již mnohokrát soudně trestaný, převážně za majetkovou trestnou činnost.

„Odpykal si opakovaně i trest odnětí svobody, brány věznice naposledy opustil v první polovině letošního listopadu. Krátce po propuštění z výkonu trestu se ale opět vrátil k porušování zákona a dal tak jasně najevo, že hodlá v páchání trestné činnosti pokračovat,“ dodala k případu Kroutilová.

Muž skončil ve vazbě a poté ho policie převezla do vězení. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky zloděj, recidivista, krádež, firma, vězení, policie, Jihlava, věznice, kriminalita, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Týden na svobodě. Nenapravitelný zloděj byl v jihlavské firmě chycen při krádeži, už je opět ve vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.