Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie řeší krádeže v jihlavských obchodech. Zloději již mají záznam v rejstříku, jeden nadýchal tři promile

Jihlavští policisté vyšetřují krádeže, které se obě odehrály v úterý 15. listopadu v obchodech v krajském městě. Na svědomí ji v obou případech má dvojice – muž a žena. Z dalšího vyšetřování vyplynulo, že zloději již mají za sebou trestní minulost.

První krádež proběhla v jednom z obchodů v obchodním centru. „Muž se ženou odcizili alkoholické nápoje v hodnotě přes 500 korun. V prodejně obchodního centra vzali před šestou hodinou večer zboží, žena dala lahve do batohu a muž se zbožím odešel, aniž by zaplatil. Po přijetí oznámení se policistům podařilo dvojici dopadnout. Jedná se o třiačtyřicetiletého muže, který byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již soudně trestán a na konci loňského roku byl propuštěn z věznice,“ sdělila k první krádeži mluvčí policistů Jana Kroutilová.

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže, případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Devětadvacetiletá žena je podezřelá z přestupku proti majetku.

Kosmetika skoro za tisícovku 

Za hodinu musela policejní hlídka vyjíždět k další povedené dvojici, a to do obchodního domu v ulici Romana Havelky. Zde muž se ženou odcizili kosmetiku za necelou tisícovku. Zboží muž schoval ženě do tašky a u pokladny zaplatili pouze za jiné věci. Krádež jim ale nevyšla bez povšimnutí a na místo byli přivoláni policisté.

„Po podezřelé dvojici začali okamžitě pátrat a v krátké době oba dopadli. Odcizené věci vydali. Čtyřiadvacetiletý muž byl opilý, policisté mu při dechové zkoušce naměřili hodnotu necelé tři promile alkoholu. Žena směřovala na policejní oddělení, opilého muže policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Muž je recidivista, který byl v minulosti již opakovaně soudně trestán, naposledy letos v létě a až do roku 2024 je ve zkušební době podmíněného trestu. Policisté sdělili muži podezření ze spáchání trestného činu krádeže, případ řeší ve zkráceném přípravném řízení,“ řekla k druhé krádeži mluvčí Kroutilová.

Osmnáctiletá žena je podezřelá z přestupku proti majetku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky zloděj, krádež, obchod, vězení, alkohol, kosmetika, Jihlava, Roman Havelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie řeší krádeže v jihlavských obchodech. Zloději již mají záznam v rejstříku, jeden nadýchal tři promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.