Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přes Vysočinu cestovali další migranti, z toho tři nezletilí. Vylezli z náklaďáku otvorem v plachtě

Policisté na Vysočině zadrželi další skupinu migrantů. Mezi jedenácti muži byli i tři nezletilí chlapci. V Rumunsku se bez vědomí řidiče dostali do nákladního vozidla a přicestovali až do ČR.

V pondělí 11. července přijali policisté před pátou hodinou odpoledne na lince 158 oznámení od náhodného řidiče, který si na parkovišti na 137. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu všiml podezřelých lidí, kteří se zde nacházeli. Z odstaveného nákladního vozidla měli otvorem v plachtě vylézat muži z prostoru návěsu. Na místo ihned vyjely policejní hlídky.

„Policisté po příjezdu zajistili na parkovišti tři cizince, kteří u sebe neměli doklady. Dále policisté na základě šetření zjistili, že v kamionu cestovaly ještě další osoby, které z parkoviště odešly do okolí. Policisté začali po cizincích ihned pátrat. Osm mužů postupně nalezli v okolí dálnice a v katastru obce Stránecká Zhoř. Všech jedenáct cizinců policisté zajistili a odvezli na odbor cizinecké policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina v Jihlavě k provedení dalších úkonů,“ jmenuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Po silnici u Nadějova šlo 25 uprchlíků z Bangladéše. Jejich cílem byla Itálie

Policisté na Vysočině zadrželi další migranty. Tentokrát šlo o pětadvacetičlennou skupinu, která šla pěšky na silnici mezi obcemi Jersín a Nadějov na Jihlavsku. O ní se policie dozvěděla v pátek 8. července krátce před třetí hodinou ranní od...

Jednalo se o cizince z různých zemí, a to Nepálu, Afghánistánu a Indie. Osm mužů bylo ve věku od třiadvaceti do třiačtyřiceti let. Tři zajištění cizinci byli mladiství chlapci. Do nákladního vozidla se dostali v Rumunsku bez vědomí řidiče kamionu, přicestovali až do České republiky a jejich cílové země měly být státy Evropské unie, zejména Portugalsko a Itálie.

„Vzhledem k tomu, že cizinci neměli platné cestovní doklady, ani platné oprávnění k pobytu na území České republiky bylo s nimi zahájeno správní řízení z důvodu jejich neoprávněného pobytu na území České republiky. Po provedení všech úkonů správního řízení byli dospělí cizinci umístěni do zařízení pro zajištěné cizince. Mladistvé osoby byly za spolupráce s odborem sociálně právní ochrany dětí a na základě předběžného opatření vydaného soudem umístěny do výchovných ústavů a středisek výchovné péče,“ dodává mluvčí Kroutilová s tím, že dále bylo zahájeno trestní řízení ve věci organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, kterého se dopustil zatím neznámý pachatel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky migrant, zadržení, dálnice, D1, Vysočina, Stránecká Zhoř, Kraj Vysočina, Česko, nákladní automobil, Rumunsko, Praha, Evropská unie, Dálnice D1, Cizinecká policie, Itálie, Indie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes Vysočinu cestovali další migranti, z toho tři nezletilí. Vylezli z náklaďáku otvorem v plachtě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.