Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič v Jihlavě nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do auta, co před ním zastavilo. Nadýchal dvě promile

To, že alkohol za volant nepatří, si zřejmě nemyslí devětapadesátiletý řidič, který zavinil ve středu 2. února dopravní nehodu. Incident se stal v Jihlavě před 16. hodinou na komunikaci na ulici Fritzova před křižovatkou s ulicí Jiráskova.

„Devětapadesátiletý řidič osobního vozidla Ford Focus projížděl ve směru jízdy od ulice Havlíčkova směrem k ulici Jiráskova a při jízdě na přímém úseku nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním brzdícím osobním vozidlem Škoda Octavia. Řidič tohoto vozidla s vozidlem brzdil z důvodu dopravní situace před ním, neboť se tvořila kolona vozidel před křižovatkou. Došlo ke střetu obou vozidel,“ uvedla k incidentu Dana Čírtková, mluvčí policistů.

U obou řidičů provedli policisté dechové zkoušky. U řidiče, který nehodu zřejmě zavinil, byla dechová zkouška s pozitivním výsledkem - 1,93 promile alkoholu v dechu. Při opakované dechové zkoušce byly výsledky měření také pozitivní a hodnoty dosahovaly 1,81 a 2,06 promile alkoholu v dechu. „Policisté zadrželi na místě řidiči řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Při nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 30 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení a řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodává mluvčí Čírtková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, vzdálenost, náraz, střet, alkohol, promile, Jihlava, dechová zkouška, Ford Focus, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v Jihlavě nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do auta, co před ním zastavilo. Nadýchal dvě promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.