Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič kamionu na I/38 svým nebezpečným předjížděním ohrozil několik dalších řidičů

Jako velký hazard by se dala označit pondělní jízda šestapadesátiletého řidiče jízdní soupravy složené z nákladního vozidla Volvo s návěsem. Uvedený muž má na svědomí dopravní nehodu, která se stala na silnici I/38 za obcí Svatý Kříž před Havlíčkovým Brodem.

Muž během své jízdy ve směru na Havlíčkův při předjíždění a následném zařazování ohrozil řidiče předjížděného osobního vozidla VW Passat.

„Řidič nákladního vozidla Volvo předjížděl v době, kdy se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo, které hodlal předjet a současně ohrozil řidiče protijedoucích vozidel. V průběhu předjíždění řidič nákladního vozidla Volvo dále porušil svislou dopravní značku zákazovou Zákaz předjíždění. Při následném zařazování nákladního vozidla Volvo došlo ke střetu pravého předního boku nákladního vozidla Volvo do levého zadního boku osobního vozidla VW Passat, čímž bylo osobní vozidlo uvedeno do smyku, ve kterém se přetočilo okolo přední části nákladního vozidla Volvo a dále do protisměrné části komunikace, kde došlo k nárazu pravým bokem vozidla VW do přední části v protisměru jedoucího osobního vozidla Ford Mondeo, jehož řidička na danou situaci stihla pouze zareagovat najetím k pravému okraji komunikace ve směru své jízdy, střetu však nedokázala zabránit,“ popisuje incident Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Osobní vozidlo Ford bylo nárazem odraženo vpravo ve směru své jízdy mimo komunikaci do silničního příkopu. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na nákladním vozidle Volvo, osobním vozidle VW a osobním vozidle Ford v celkové výši 175 tisíc korun. Alkohol vyloučily u všech zúčastněných řidičů na místě dopravní nehody provedené dechové zkoušky.

Při dopravní nehodě řidič z osobního vozidla VW a řidička z osobního vozidla Ford utrpěli lehká zranění, se kterými byli převezení vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Havlíčkově Brodě, kde byli následně hospitalizováni.

„Ohledáním osobního vozidla VW Passat policisté zjistili neplatnou technickou prohlídku a nesprávně užité pneumatiky na vozidle. Šetřením okolností dopravní nehody se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod,“ dodává mluvčí Čírtková.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser

Štítky nehoda, kamion, přejíždění, hazard, zranění, I/38, Svatý Kříž, osobní vůz, Volvo Cars, nákladní automobil, dopravní nehoda, Havlíčkův Brod, Volkswagen, Volkswagen Passat, Ford Motor Company, Nemocnice Havlíčkův Brod, Ford Mondeo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič kamionu na I/38 svým nebezpečným předjížděním ohrozil několik dalších řidičů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.