Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič v BMW jel na D1 v opravovaném úseku rychlostí 150km/h. Hrozí mu rok bez řidičáku a pokuta 10 tisíc korun

Jak je vidět, tak někteří řidiči si s dodržováním nejvyšší povolené rychlosti hlavu příliš nelámou. V sobotu 10. července se jednomu z řidičů na dálnici D1 na tachometru ukázala rychlost téměř 150 km/h. Je třeba dodat, že šlo o opravovaný úsek, kde řidiči smí jet maximální rychlostí 80km/h.

„Policisté prováděli v sobotu v rámci běžného výkonu služby dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na dálnici D1, a to zejména se zaměřením na modernizované úseky, kde je omezený provoz vedený v jednom jízdním páse v režimu 2 + 2 jízdní pruhy a nejvyšší povolená rychlost je stanovena na 80 km/h. Krátce po deváté hodině ranní policejní hlídka zaregistrovala na 125. kilometru dálnice ve směru jízdy na Brno rychle jedoucí osobní vozidlo BMW s českou registrační značkou. Radarové zařízení umístěné ve služebním vozidle Škoda Superb naměřilo projíždějícímu řidiči rychlost 147 km/h v místě, kde je nejvyšší povolená rychlost stanovena na 80 km/h,“ jmenuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Policejní hlídka vozidlo k silniční kontrole a zadokumentování dopravního přestupku zastavila v prostoru dálniční odpočívky na 130. kilometru ve směru na Brno. Pětadvacetiletý řidič předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla. Policisté u řidiče také provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Dopravní přestupek – překročení nejvyšší povolené rychlosti - policisté zadokumentovali. „Tento přestupek nebylo možné vyřídit s přestupcem na místě a bude oznámen místně příslušnému správnímu orgánu do správního řízení. Ve správním řízení mu za tento přestupek hrozí pokuta až 10 tisíc korun a zákaz řízení na šest měsíců až jeden rok,“ dodává Čírtková.

Jízda takovou rychlostí v modernizovaném úseku po dálnici D1, kde jsou pro provoz určeny dva zúžené jízdní pruhy, a proto je zde stanovena nejvyšší povolená rychlost na 80 km/h, je velkým hazardem, a to zvláště v těchto dnech, kdy je na dálnici D1 zvýšený provoz z důvodu odjezdu na dovolené a právě v úsecích s dopravním omezením se mohou tvořit nárazově kolony.

„Řidič s rychle jedoucím vozidlem velice obtížně dokáže zareagovat na dopravní situaci, která může vzniknout před ním, kdy se může vytvořit kolona vozidel nebo může být na dálnici jiná překážka v podobě dopravní nehody nebo porouchaného vozidla. Tento řidič tak svojí jízdou ohrožoval nejen svoji bezpečnost, ale také bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu,“ doplnila závěrem mluvčí policie.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky rychlost, dálnice, D1, překročení, úsek, modernizace, přestupek, policie, kontrola, Dálnice D1, BMW, Brno, Škoda Superb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v BMW jel na D1 v opravovaném úseku rychlostí 150km/h. Hrozí mu rok bez řidičáku a pokuta 10 tisíc korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.