Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nové poznatky o úterní tragické nehodě na I/38. Mladý řidič BMW zezadu narazil do auta, které vyjíždělo na hlavní silnici

Policie se nyní zabývá tragickou dopravní nehodou, během které přišli o život hned dva lidé – sedmdesátiletá žena, jež zemřela na místě, a čtyřiasedmdesátiletý muž, který podlehl svým zraněním během převozu do nemocnice.

„Oznámení o dopravní nehodě jsme přijali na integrovaném operačním středisku včera večer osm minut po půl osmé. Nehoda se stala na silnici I/38 u křižovatky na obec Svatý Kříž. Střetla se zde dvě osobní vozidla - Toyota a BMW. Následky dopravní nehody jsou fatální. Nehoda si vyžádala dva lidské životy. Při nehodě na místě zemřela sedmdesátiletá spolujezdkyně z osobního vozidla Toyota a při leteckém transportu podlehl těžkým zraněním také její o čtyři roky starší spolujezdec,“ jmenuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Dodala, že řidič v osobním autě BMW utrpěl lehké zranění. V tomto vozidle kromě řidiče cestovali ještě dva spolujezdci. Nikdo z nich se při nehodě nezranil.

Dva lidé zemřeli při večerní nehodě na silnici I/38. Místo je aktuálně neprůjezdné

Na silnici I/38 u křižovatky na obec Svatý Kříž se dnes po půl osmé stala tragická dopravní nehoda, střetla se při ní dvě osobní auta. Následky jsou fatální - dva lidé zemřeli.

Na místo vyjely všechny složky IZS a k nehodě byl vyslán také kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru Havlíčkův Brod. Přesná příčina dopravní nehody, stejně jako míra zavinění, je předmětem policejního šetření.

„Z prvotního ohledání na místě nehody vyplynulo, že dvacetiletý řidič osobního vozidla BMW, který přijížděl ve směru od Jihlavy, narazil do zadní části osobního vozidla Toyota, které vyjíždělo na hlavní silnici od obce Svatý Kříž a v době nárazu se už nacházelo ve svém jízdním pruhu. Případ dopravní nehody si na místě k dalšímu prověřování převzali kriminalisté z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Havlíčkův Brod. K případu bude přizván také soudní znalec z oboru dopravy,“ popsala průběh incidentu mluvčí Čírtková.

Po dobu zásahu složek IZS a ohledávání místa nehody byla silnice zcela uzavřena. Deset minut před půlnocí se provoz podařilo v místě plně obnovit.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, úmrtí, I/38, Svatý Kříž, policie, BMW, úraz, Toyota, osobní vůz, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohumil Novák

Řidič BMV asi předepsanou 70, která zde je, asi nejel.

Středa, 16. června 2021, 09:38Odpovědět

Cool Tour

Takze obetmi jsou spolujezdkyne a jeji spolujezdec, ok. Cili vuz byl patrne samoriditelny. Vivat Toyota.

Středa, 16. června 2021, 09:35Odpovědět

Honza Fiala

Tož těžko to z popisu zcela přesně poznat, ale když vytáhnu citaci "které vyjíždělo na hlavní silnici od obce Svatý Kříž a v době nárazu se už nacházelo ve svém jízdním pruhu" a vidím i ty věky atd., tak klukovi, co asi pelášil, tam vjeli důchodci bez odhadu na to, že ho tím přinejmenším omezí a místo aby aspoň náležitě zrychlili, když už se tam nacpali, tak tradá, kam spěchat...

Středa, 16. června 2021, 09:27Odpovědět

Nové poznatky o úterní tragické nehodě na I/38. Mladý řidič BMW zezadu narazil do auta, které vyjíždělo na hlavní silnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.