Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nové poznatky o úterní tragické nehodě na I/38. Mladý řidič BMW zezadu narazil do auta, které vyjíždělo na hlavní silnici

Policie se nyní zabývá tragickou dopravní nehodou, během které přišli o život hned dva lidé – sedmdesátiletá žena, jež zemřela na místě, a čtyřiasedmdesátiletý muž, který podlehl svým zraněním během převozu do nemocnice.

„Oznámení o dopravní nehodě jsme přijali na integrovaném operačním středisku včera večer osm minut po půl osmé. Nehoda se stala na silnici I/38 u křižovatky na obec Svatý Kříž. Střetla se zde dvě osobní vozidla - Toyota a BMW. Následky dopravní nehody jsou fatální. Nehoda si vyžádala dva lidské životy. Při nehodě na místě zemřela sedmdesátiletá spolujezdkyně z osobního vozidla Toyota a při leteckém transportu podlehl těžkým zraněním také její o čtyři roky starší spolujezdec,“ jmenuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Dodala, že řidič v osobním autě BMW utrpěl lehké zranění. V tomto vozidle kromě řidiče cestovali ještě dva spolujezdci. Nikdo z nich se při nehodě nezranil.

Dva lidé zemřeli při večerní nehodě na silnici I/38. Místo je aktuálně neprůjezdné

Na silnici I/38 u křižovatky na obec Svatý Kříž se dnes po půl osmé stala tragická dopravní nehoda, střetla se při ní dvě osobní auta. Následky jsou fatální - dva lidé zemřeli.

Na místo vyjely všechny složky IZS a k nehodě byl vyslán také kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru Havlíčkův Brod. Přesná příčina dopravní nehody, stejně jako míra zavinění, je předmětem policejního šetření.

„Z prvotního ohledání na místě nehody vyplynulo, že dvacetiletý řidič osobního vozidla BMW, který přijížděl ve směru od Jihlavy, narazil do zadní části osobního vozidla Toyota, které vyjíždělo na hlavní silnici od obce Svatý Kříž a v době nárazu se už nacházelo ve svém jízdním pruhu. Případ dopravní nehody si na místě k dalšímu prověřování převzali kriminalisté z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Havlíčkův Brod. K případu bude přizván také soudní znalec z oboru dopravy,“ popsala průběh incidentu mluvčí Čírtková.

Po dobu zásahu složek IZS a ohledávání místa nehody byla silnice zcela uzavřena. Deset minut před půlnocí se provoz podařilo v místě plně obnovit.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, úmrtí, I/38, Svatý Kříž, policie, BMW, úraz, Toyota, osobní vůz, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohumil Novák

Jedním tudy minimálně jednou týdně Ve směru od Jihlavy je horizont Zda je v křižovatce auto vidíte tak na 200 m A to poškozený jel Nevím jak by to dopadlo kdyby tam stalo odbočující auto vlevo

Pondělí, 19. července 2021, 16:29Odpovědět

Petr Ševčík

Pane Šedivý, pokud vjíždíte na hlavní silnici, jak daleko musí být vozidlo, které po ní přijíždí? Ti lidé zřejmě předpokládali, že jede předepsaných 70km/hod, a nepoznali jeho skutečnou rychlost. Klidně mohl být, soudě podle poškození, 300m daleko, což je vzdálenost dostatečná pro vjetí na hlavní. Oni za svou chybu zaplatili cenu nejvyšší, ale ten v bavoráku jel hůře než prase, protože to takové rychlosti nedosáhne.

Úterý, 13. července 2021, 16:43Odpovědět

Honza Větrník

vlastnosti těchto řidičů neléčitelné.

Středa, 23. června 2021, 20:45Odpovědět

Honza Větrník

znovu zopakuje na jiném nešťastníkovi, záliba v této značce vozu je nakažlivá a

Středa, 23. června 2021, 20:45Odpovědět

Honza Větrník

Oba důchodci tam vjeli důchodcovsky a dostatečně nezrychlili, BMV vzhledem k tomu jak vypadá a neubrzdilo, muselo jet jako prase. Oba mrtví se už nemohou bránit, BMV s dobrým advokátem se z toho vyvleče a zanedlouho to tento řidič

Středa, 23. června 2021, 20:44Odpovědět

miroslav Podhorský

Jak je zde zmíněno je tam omezení na 70 km/h a pokud Toyota najela do pruhu musela mít aspon 30 km/h a pak to ubrzdit by neměl být problém....samozřejmě pokud řidič BMW neměl naloženo a jen třeba 100 a více km/h pak je srážka naprosto fatální.Řidič Toyoty nemoho tušit že řidič BMW překročil omezení rychlosti.

Středa, 23. června 2021, 05:44Odpovědět

Lenka Vítů

Udivuje mě, kolik je tu soudních znalců co bylo na místě nehody! ????

Úterý, 22. června 2021, 00:03Odpovědět

Petr Wé

jednoznačná vina na straně řidiče BMW? zbláznili jste se? senior v toyotě mu nedá přednost a vina je na straně poškozeného? proberte se!

Pátek, 18. června 2021, 05:51Odpovědět

Jakub Kohn

Opět klasika - diagnóza BMW :-(

Čtvrtek, 17. června 2021, 08:00Odpovědět

Vladimir Zeman

Záleží kolik metrů s tou Toytou už byl na své straně za křižovatkou. Z toho by to mělo být jasný.

Středa, 16. června 2021, 22:21Odpovědět

Petr Chejn

Nemusím být ani vyšetřovatel ,abych nepoznal to,že jel ,jako hovado !

Středa, 16. června 2021, 18:39Odpovědět

Viktor Šedivý

Jednoznačně vina řidiče BMW? Spíš jednoznačná vina na straně řidiče Toyoty, na rozsah následných škod měla asi vliv i rychlost BMW.

Středa, 16. června 2021, 16:35Odpovědět

Viktor Šedivý

Jednoznačně vina řidiče BMW?

Středa, 16. června 2021, 16:32Odpovědět

Viktor Šedivý

Jednoznačně vina řidiče BMW?

Středa, 16. června 2021, 16:32Odpovědět

Bohumir Jahoda

To místo velice dobře znám. Jen mě udivuje jak moc bylo BMW zdemolováno. V těch místech je rychlost omezena na 70 Km/h. Takže když vemu v potaz rychlost vozidla, které již bylo v pravém pruhu, a rychlost BMW pokud by jelo předepsanou rychlostí tak se nemohlo nic stát. Mám podobnou zkušenost z toho místa a v poho jsem dobrzdil. Za mě jednoznačně vina na straně řidiče BMW, vysoká rychlost a nevěnování se situaci.

Středa, 16. června 2021, 15:38Odpovědět

Viktor Šedivý

Takže s vysokou pravděpodobností zase jedno obvyklé nedání přednosti v jízdě jak malované.

Středa, 16. června 2021, 14:44Odpovědět

Jaromír Staráček

No jak to čtu tak řidič BMW jel asi rychle jako Pendolino a tak účastníci nehody potom nestihli zareagovat na vzniklou situaci...

Středa, 16. června 2021, 14:17Odpovědět

Juan Kambekini

Když se sejdou 2 co chybují je to v ....., lidé co se pořádně nedívají a vjíždí na hlavní jsou častým jevem, proto je třeba jet rozumnou rychlostí ( i kdyby trošku zvýšenou) a čumět na situaci. Jestli v bavoráku byla rychlost, nebo hraní si s mobilem a pod. to už se asi nedozvíme.

Středa, 16. června 2021, 13:50Odpovědět

Marcel Syrovec

Při vyhodnocování závěru dopravní nehody by se mělo přísněji trestat výrazné překročení maximální povolené rychlosti, což se bohužel neděje a vina je většinou na tom, kdo špatně odhadl rychlost přijíždějícího vozidla.

Středa, 16. června 2021, 11:01Odpovědět

Petr Kolínský

Honza Fiala, možná máš pravdu, ale mladej naboural zezadu!!! Pokud by jel předepsaných 70 km/hod (možná i ze 100 vky) tak to ten BMV ubrzdí aspoň na ťukanec né na dva mrtví.

Středa, 16. června 2021, 10:31Odpovědět

Nové poznatky o úterní tragické nehodě na I/38. Mladý řidič BMW zezadu narazil do auta, které vyjíždělo na hlavní silnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.