Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Nových případů covidu bylo za týden v kraji 792. Přibylo hospitalizovaných

Na Vysočině se v posledním týdnu nově potvrdila nemoc covid-19 u 792 lidí, v porovnání s předchozím týdnem je to o deset více. V pondělí laboratoře potvrdily 240 případů, což bylo v kraji nejvíce od 11. dubna. Za posledních sedm dní připadá na půlmilionové Vysočině na 100 tisíc obyvatel 156 potvrzených nákaz, v republikovém srovnání je tak Vysočina společně se Středočeským krajem na šestém místě. Hospitalizovaných s covidem-19 je v krajských nemocnicích asi o třetinu víc než před týdnem. Vyplývá to z informací ministerstva zdravotnictví a nemocnic

Pacientů s covidem je v krajských nemocnicích 122, pět z nich na jednotce intenzivní péče a tři na umělé plicní ventilaci. Před týdnem bylo hospitalizovaných 81, z toho šest na jednotce intenzivní péče a tři na umělé plicní ventilaci.

V posledním týdnu zemřelo na Vysočině pěti lidí, u kterých se potvrdil covid. Od začátku koronavirové epidemie na jaře 2020 eviduje ministerstvo zdravotnictví v souvislosti s tímto onemocněním na Vysočině 1791 úmrtí. Potvrzených nákaz bylo od té doby 185 284.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel připadlo na Vysočině v posledních sedmi dnech 156 potvrzených případů nákazy. V mezikrajském srovnání byl na tom nejlépe Karlovarský kraj se 117 případy. Nejvyšší počet, 198 nakažených, byl v Královéhradeckém kraji.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky covid, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, infekční onemocnění, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nových případů covidu bylo za týden v kraji 792. Přibylo hospitalizovaných | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.