Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Krizový štáb Vysočiny se přestane scházet kvůli covidu. Koordinaci bude řídit už jen úzká pracovní skupina

V posledních měsících se týden co týden scházel Krizový štáb Kraje Vysočina, který se zabýval situaci kolem covidové pandemie. Ve čtvrtek 3. března se kvůli covidu sešel naposledy. Koordinaci problematiky kolem coviodu se bude nadále věnovat pouze úzká pracovní skupina.

Informace krajské hygienické stanice v Jihlavě

Situace v regionu se zlepšuje, týdenní nárůst nově nakažených je nyní 590 případů na 100 tisíc obyvatel, nejhorší situace je na Jihlavsku a na Žďársku. 

Situace v nemocnicích 

„Nemocnice Kraje Vysočina pečují aktuálně o 11 osob na JIP a umělé plicní ventilaci, na standardních lůžcích je v krajských nemocnicích nyní 119 osob," jmenuje další závěry ze zasedání krizového štábu mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Vedení Krizového štábu Kraje Vysočina na posledním včerejším zasedání poděkovalo všem za zvládnutí úkolů generovaných pandemií. „Koordinaci této problematiky se bude nadále věnovat pouze úzká pracovní skupina," dodává Svatošová. 

Očkování v jihlavské nemocnici 

Zájem o očkování proti covid-19 mezi lidmi už několik týdnů obecně klesá. I proto k 21. únoru ukončilo svůj provoz očkovací centrum v Hruškových Dvorech. Zájemci o vakcínu ji ode dneška dostanou v ambulanci, která sídlí v jihlavské nemocnici. „Prostory vyhrazené ambulance jsou menší než v Hruškových Dvorech, proto prosíme všechny zájemce o očkování, aby se nejdříve zaregistrovali," upozornila Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice. 

Zájemci o vakcínu proti covidu musí nyní do jihlavské nemocnice. Provoz ambulance začíná dnes

Zájem o očkování proti covid-19 mezi lidmi už několik týdnů obecně klesá. I proto k 21. únoru ukončilo svůj provoz očkovací centrum v Hruškových Dvorech. Zájemci o vakcínu ji ode dneška dostanou v ambulanci, která sídlí v jihlavské nemocnici.

Ohodnoť článek

Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky krizový štáb, Vysočina, zasedání, koronavirus, covid, Kraj Vysočina, Lékárenský komplex Jihlava, Krajská hygienická stanice, Jihlava, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krizový štáb Vysočiny se přestane scházet kvůli covidu. Koordinaci bude řídit už jen úzká pracovní skupina | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.