Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Zájemci o vakcínu proti covidu musí nyní do jihlavské nemocnice. Provoz ambulance začíná dnes

Zájem o očkování proti covid-19 mezi lidmi už několik týdnů obecně klesá. I proto k 21. únoru ukončilo svůj provoz očkovací centrum v Hruškových Dvorech. Zájemci o vakcínu ji ode dneška dostanou v ambulanci, která sídlí v jihlavské nemocnici.

„Prostory vyhrazené ambulance jsou menší než v Hruškových Dvorech, proto prosíme všechny zájemce o očkování, aby se nejdříve zaregistrovali," upozornila Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice. 

Očkovací centrum fungovalo v Hruškových Dvorech od března loňského roku. „Celkově aplikovali zdravotníci právě k pondělku 21. února, kdy se očkovalo naposledy, 155 247 dávek. Z toho 64 tisíc bylo prvních dávek, dalších 60 tisíc druhých dávek a 31 tisíc posilovacích,“ říká krajský koordinátor pro očkování Alexander Filip. Očkovat se hned po Novém roce začalo loni přímo v nemocnici a v březnu se očkování přesunulo právě na okraj krajského města. 

„Rád bych poděkoval všem, kteří se podíleli a ročním chodu centra. Díky patří zdravotníkům, technikům i dobrovolníkům,“ dodal ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev.

V očkovacím centru, které dnes začne fungovat v jihlavské nemocnici, je v plánu aplikovat také novou vakcínu společnosti Novavax.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky očkování, covid, koronavirus, Nemocnice Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Novavax, očkování proti COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci o vakcínu proti covidu musí nyní do jihlavské nemocnice. Provoz ambulance začíná dnes | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.