Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Očkovací centrum v Hruškových Dvorech ukončilo provoz. Vakcína se teď začne aplikovat v nemocnici

Všichni zájemci o očkování proti covid-19, kteří to mají nejblíž do krajské Jihlavy, teď musí navštívit očkovací centrum v jihlavské nemocnici. K 21. únoru totiž skončilo hlavní očkovací centrum, které sídlilo v Hruškových Dvorech.

Očkovací centrum fungovalo v Hruškových Dvorech od března loňského roku. „Celkově aplikovali zdravotníci právě k pondělku 21. února, kdy se očkovalo naposledy, 155 247 dávek. Z toho 64 tisíc bylo prvních dávek, dalších 60 tisíc druhých dávek a 31 tisíc posilovacích,“ říká krajský koordinátor pro očkování Alexander Filip. Očkovat se hned po Novém roce začalo loni přímo v nemocnici a v březnu se očkování přesunulo právě na okraj krajského města.

Rád bych poděkoval majiteli ATXcentra Jakubu Klobásovi, který nám umožnil zřídit v Hruškových Dvorech centrum za úžasných podmínek,“ dodává Alexander Filip. 

Náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný dodává. „Samotný provoz jihlavského velkého očkovacího centra logisticky podpořily i přilehlé komerční firmy, které vyčlenily pro klienty centra parkovací místa. Svou roli splnila i speciální autobusová linka v prvních měsících provozu centra. Z pohledu zřizovatele nemocnice, která očkování v jihlavském velkém centru zajišťovala, šlo o ukázkové pracoviště.“

Poslední očkování proběhlo v areálu v Hruškových Dvorech v pondělí 21. února a první v Nemocnici Jihlava bude ve středu 2. března. „Místo bude značené, nachází se v přízemí u bývalé pohotovosti, v blízkosti urgentního příjmu, kam přivážejí záchranáři pacienty. Vjezd je z ulice Vrchlického a vstup z „malého“ parkoviště,“ upřesňuje Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava. V plánu je aplikovat zde také novou vakcínu společnosti Novavax.

„Rád bych poděkoval všem, kteří se podíleli a ročním chodu centra. Díky patří zdravotníkům, technikům i dobrovolníkům,“ dodává ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky očkování, covid, koronavirus, Hruškové Dvory, Nemocnice Jihlava, očkovací centrum, nemocnice, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlava, Vladimír Novotný, Novavax, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum v Hruškových Dvorech ukončilo provoz. Vakcína se teď začne aplikovat v nemocnici | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.