Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Krizový štáb Vysočiny: Koncem února skončí očkovací centrum Hruškové Dvory, zájem o vakcínu postupně klesá

Ve čtvrtek 3. února po týdnu opět zasedal Krizový štáb Kraje Vysočina. Jako pokaždé, i tentokrát byla tématem aktuální covidová situace. Jaké jsou pro tento týden ty nejdůležitější závěry, které z jednání vyplynuly?

Informace krajské hygienické stanice

Sedmidenní incidence je aktuálně 2 043 nově nakažených na 100 tisíc obyvatel, nejhůře je na tom Žďársko a Třebíčsko. Převažuje varianta omikron. 

Testy ve školách a firmách 

Také na Vysočině proběhne poslední testování antigenními testy ve školách 14. února, ve firmách pak 18. února. Kapacity testovacích míst krajských nemocnic a dalších míst, která jsou evidována Krajem Vysočina, jsou na zhruba 2 600 odběrech denně. Termíny jsou podle konkrétní lokality k dispozici okamžitě nebo do 4 dnů.

Vojáci již nejsou potřeba

„V současné době nevyužívá žádná z krajských nemocnic na Vysočině výpomoc Armády ČR," uvedla za Kraj Vysočina mluvčí Jitka Svatošová. 

Vakcína Novavax

Zájem o předregistraci k očkování vakcínou Novavax projevilo 252 lidí z našeho kraje. „Vakcína bude v ČR nejdříve 21. února," dodává Svatošová. 

Konec očkovacího centra

Zájem lidí o očkování u lidí postupně klesá. „Koncem února by měl skončit provoz Velkokapacitního očkovacího centra Jihlava – Hruškové Dvory," uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný. Nemocnice Jihlava přesune očkování do vybrané ordinace v areálu nemocnice na Vrchlického ulici. Stejnou praxi už zavedly před časem ostatní krajské nemocnice na Vysočině.

Problémy na autobusových linkách 

Z důvodu vysoké nemocnosti řidičů i nadále nejezdí vybrané autobusové linky v okrese Havlíčkův Brod. Dopravce se snaží výpadky minimalizovat. Aktuální informace ohledně dostupnosti spojů se zájemci dozví ZDE

„Další jednání Krizového štábu Kraje Vysočina bude probíhat 10. února 2022.," dodává závěrem Jitka Svatošová. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky krizový štáb, Vysočina, zasedání, koronavirus, covid, Kraj Vysočina, Hruškové Dvory, očkování, Novavax, Krajská hygienická stanice, Armáda České republiky, okres Žďár nad Sázavou, okres Třebíč, Vladimír Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krizový štáb Vysočiny: Koncem února skončí očkovací centrum Hruškové Dvory, zájem o vakcínu postupně klesá | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.