Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Očkovací centrum v Jihlavě dnes jako první v kraji začalo očkovat i děti. Byla to jasná volba, říká matka malého astmatika

Velké očkovací centrum v jihlavských Hruškových Dvorech dnes začalo jako první na Vysočině podávat vakcínu proti covidu-19 i dětem ve věku od pěti do 11 let. Rodiče si pro dnešek rezervovali termíny přibližně pro 180 dětí v tomto věku. Injekce jim aplikují sestry z dětského oddělení, za odměnu rozdávají pastelky a pexeso. K dispozici je pediatr, řekla vedoucí centra Jarmila Cmuntová.

V registru k očkování jsou podle údajů kraje na Vysočině zatím stovky dětí v tomto věku, největší počet se hlásí do centra v Jihlavě. K očkování se přidají i někteří pediatři.

Druhý termín pro očkování dětí centrum vypsalo na 29. prosince a další hned po Novém roce. „Jednak pojedou druhé dávky u těchto dětí, které tady byly dneska a jednak, předpokládám, přibudou ještě děti další," řekla Jarmila Cmuntová. Podle poptávky je centrum připravené termíny přidávat. „Přizpůsobíme se samozřejmě potřebě rodičů," uvedla.

Krizový štáb Vysočiny: Situace se zlepšuje, covid pozitivní jsou vězni v Rapoticích

Krizový štáb Kraje Vysočina dnes opět zasednul, aby projednal aktuální situaci v oblasti covidové pandemie. Přečtěte si ty nejdůležitější body, které se dnes projednávaly.

Rodiče přiváděli děti do očkovacího centra od 07:30. „Byla to jasná volba. Já s dcerou jsme prodělaly covid. Průběh jsme neměly těžký, ale bylo to nepříjemné. Malý začíná být astmatik, tak jsme se moc nerozhodovali," řekla maminka Tereza, která přišla se synem Matějem.

Centrum v Hruškových Dvorech dnes bude otevřené do 19:00. Vakcínu by tam podle Cmuntové do večera mělo dostat přibližně 600 lidí. Dospělí většinou přicházejí pro třetí posilující dávku. „Ale máme to rozdělené tak, aby nedocházelo ke zmatkům. Jsou přesně vyčleněné sestřičky, které aplikují jen děti," uvedla. V sobotu jinak centrum v provozu nebývá, starší lidé mají podle vedoucí větší zájem o všední dny.

Do krajského distribučního centra v Jihlavě přišlo prvních 6000 dávek dětské očkovací vakcíny proti covidu-19 v úterý. Náměstek hejtmana Vladimír Novotný (ČSSD) o den později na webu kraje uvedl, že do centrálního systému je na očkování ve čtyřech centrech na Vysočině registrováno asi 800 dětí. Registrace byla otevřena v neděli.

Očkování proti covidu u nejmenších začne na Vysočině o víkendu. Registrováno je zhruba 800 dětí

Také do krajského distribučního centra v Jihlavě dorazilo prvních 6 tisíc dávek dětské očkovací vakcíny proti onemocnění covid-19 společnosti Pfizer/BioNTech. Podle informací náměstka hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimíra...

Nemocnice v Havlíčkově Brodě a v Pelhřimově začnou očkovat děti 21. prosince, v třebíčské nemocnici bude první očkování dětí 29. prosince. Předchází mu elektronická rezervace. Dětská vakcína proti covidu-19 je dvoudávková.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky covid, koronavirus, očkování, vakcína, děti, Jihlava, Hruškové Dvory, očkovací centrum, očkování proti COVID-19, Kraj Vysočina, Vladimír Novotný, ČSSD, Nemocnice Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum v Jihlavě dnes jako první v kraji začalo očkovat i děti. Byla to jasná volba, říká matka malého astmatika | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.