Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Očkování proti covidu u nejmenších začne na Vysočině o víkendu. Registrováno je zhruba 800 dětí

Také do krajského distribučního centra v Jihlavě dorazilo prvních 6 tisíc dávek dětské očkovací vakcíny proti onemocnění covid-19 společnosti Pfizer/BioNTech. Podle informací náměstka hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimíra Novotného je v rámci centrálního systému registrováno na očkování ve čtyřech vysočinských centrech cca osm stovek dětí. Registrace byla otevřena v neděli. Očkovací vakcíny mohou pro své ordinace už od minulého týdne objednávat i pediatři.

První očkování dětí ve věku 5-11 let na Vysočině nabídne velkokapacitní očkovací centrum Jihlava – Hruškové Dvory, a to už tuto sobotu. „Jihlavské velké očkovací centrum registruje více než polovinu všech současných dětských klientů. Máme informace, že naše centra vyhledávají i zájemci z jiných krajů, kde se děti v centrech neočkují. Nejde o nijak závratná čísla,“ uvedl Vladimír Novotný.

I dětská vakcína proti covid-19 od společnosti Pfizer/BioNTech je dvoudávková a bude aplikována v rozmezí tří týdnů.

Po dvou stovkách registrací na očkování dětí nyní hlásí očkovací centra nemocnic v Třebíči, kde první očkování dětí proběhne 29. prosince. Děti se začnou očkovat také v Havlíčkově Brodě, a to poprvé 21. prosince. Třicítka nejmenších zájemců je registrována do očkovacího centra Nemocnice Pelhřimov, kde začínají děti očkovat také 21. prosince.

„Očkování dětí proti covid-19 je dobrovolné, musí mu předcházet elektronická rezervace, například na tomto webu. Termíny pro očkování dětí budou krajská očkovací centra na Vysočině přidávat do systému podle zájmu rodičů o očkování a také podle dostupnosti personálních kapacit. U očkování dětí musí být přítomen pediatr. Očkování v ordinacích pediatrů je nutné řešit napřímo s vybranou ordinací," dodává Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

I dětská vakcína proti covid-19 je dvoudávková a bude aplikována v rozmezí tří týdnů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky očkování, covid, koronavirus, děti, centrum, Vysočina, Kraj Vysočina, očkování proti COVID-19, Vladimír Novotný, Pfizer, očkovací centrum, BioNTech, Jihlava, Nemocnice Třebíč, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkování proti covidu u nejmenších začne na Vysočině o víkendu. Registrováno je zhruba 800 dětí | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.