Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnice Jihlava se stará o 59 lidí s covidem. Nyní úplně zastaví neakutní operace

Nemocnice Jihlava kvůli sílící pandemii covidu-19 úplně zastaví neakutní operace. Pro nakažené otevřela neurologickou a interní jednotku intenzivní péče (JIP), řekla mluvčí nemocnice Monika Zachrlová. Doposud byla pro lidi s covidem-19 vyčleněná intenzivní JIP a ARO.

„Zvýšili jsme také kapacitu stanu na odběr vzorků," řekla Monika Zachrlová. Kapacita nemocniční laboratoře, která testy vyhodnocuje, je podle ní na maximu. Denně zpracuje až 560 vzorků.

Nemocnice Jihlava se nyní stará o 59 lidí s covidem-19, zaplněná je čtyřlůžková infekční JIP. Pacienti s covidem-19 jsou i na dětském oddělení nebo v porodnici. Desítka pacientů s covidem-19 potřebuje podporu přístrojů.

Nemocnice měla v posledních dnech zvýšenou spotřebu monoklonálních látek, které chrání rizikové pacienty s onemocněním covid-19 před těžkým průběhem nemoci. V pátek je nemocnice podala 15 lidem, průměrně je dostává asi 11 lidí. „Teď je budeme muset objednat, aby nebyl nedostatek. Máme jich 114, takže ta zásoba je asi na deset dní," dodala mluvčí Zachrlová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky nemocnice, covid, koronavirus, neakutní, péče, Jihlava, COVID-19, jednotka intenzivní péče, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Jihlava se stará o 59 lidí s covidem. Nyní úplně zastaví neakutní operace | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.