Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Vysočině je s covidem v nemocnicích aktuálně 61 lidí. Před rokem jich bylo 425

Na Vysočině, kde se v úterý nákaza covidem-19 potvrdila podle ministerstva zdravotnictví u 365 lidí, je s nemocí hospitalizovaných 61 lidí, z nich je 54 na standardních lůžkách. Před rokem bylo hospitalizovaných asi 425 lidí. Vyplývá to z informací Kraje Vysočina. Nemocnice Nové Město na Moravě jako jediná v kraji dál nechává možnost návštěv, čtyři další krajská zařízení už návštěvy zakázala.

„Návštěvy nerušíme, budou dál ve středu a v neděli," řekla mluvčí novoměstské nemocnice Tamara Pecková. Nemocnice má na standardních lůžkách 11 nakažených pacientů na infekčním oddělení, další dva jsou ve vážném stavu. Žádné změny ve vyčleňování dalších oddělení pro pacienty s covidem-19 zatím nemocnice nepřipravuje. Před rokem měla hospitalizovaných 128 nakažených.

Výhradně pro pacienty s covidem-19 už v pondělí vyhradila své infekční oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod. Nyní se stará o osm pacientů, dva z nich jsou ve vážném stavu. Nejvíc nemocných je dnes v Nemocnici Jihlava, 18 pacientů je na standardních lůžkách, dva potřebují umělou plicní ventilaci a dva péči jednotky intenzivní péče. Podle mluvčí nemocnice Moniky Zachrlové zatím nemocnice nezvažuje rozšiřování oddělení vyhrazených pro pacienty s covidem-19.

Jihlavská porodnice povolí otce u porodu i návštěvy na pokoji pouze za jistých podmínek

Gynekologicko - porodnické oddělení Nemocnice Jihlava reaguje na nová zpřísněná nařízení vlády související s covidovou pandemií a upřesňuje podmínky pro vstup otce nebo doprovázející osoby na porodní sál, návštěvy na oddělení šestinedělí a účast...

Od začátku pandemie se na Vysočině s asi 508 800 obyvateli potvrdil covid-19 ve 84 139 případech, 3185 lidí zemřelo, naposled bylo úmrtí vykázané v přehledech ministerstva zdravotnictví v pondělí.

Ukončené očkování má na Vysočině přes 280 tisíc lidí, asi 8000 lidí už dostalo posilující dávku. Podle vyjádření náměstka hejtmana pro zdravotnictví Vladimíra Novotného (ČSSD) jsou mezi hospitalizovanými dvě třetiny lidí bez očkování. „Jsou tam i ročníky narození 1977 nebo 1988," řekl Vladimír Novotný. Očkovaní lidé, kteří potřebují nemocniční péči, jsou podle něho většinou starší 75 let.

Ohodnoť článek

Štítky covid, koronavirus, hospitalizace, nemocnice, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, návštěva, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace, Vladimír Novotný, Nemocnice Havlíčkův Brod, Lékárenský komplex Jihlava, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině je s covidem v nemocnicích aktuálně 61 lidí. Před rokem jich bylo 425 | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.