Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jihlavské ZŠ Otokara Březiny se pro testování žáků osvědčily přesnější PCR testy

Jihlavské Základní škole Otokara Březiny se v minulém školním roce pro testování žáků na covid-19 osvědčily přesnější PCR testy, používat je bude i v září. Podle ředitele je to pro školu organizačně jednodušší než antigenní testování. Uvedl, že kladné ohlasy má i od rodičů. Do školy chodí 730 dětí.

Testování Základní škole Otokara Březiny provádí ve spolupráci s brněnskou laboratoří, která má pobočku v Telči. "Dovezou testy, vyzvednou vzorky a výsledky jsou do čtyřiadvaceti hodin," řekl ředitel školy Vladimír Nekvinda. Certifikát dostanou rodiče pomocí SMS. "Nemusíme tisknout potvrzení o antigenních testech a další věci, které po nás ze začátku rodiče chtěli kvůli kroužkům," uvedl. S vyhledáním laboratoře škole pomohlo město, které je jejím zřizovatelem, o prázdninách podle ředitele přicházely nabídky i z jiných laboratoří.

Antigenní testovací sady dostanou školy od státu, nakoupila je Správa státních hmotných rezerv. PCR testy si školy musí zajišťovat samy, stejně jako před prázdninami ale budou moci na jeden test získat příspěvek 200 korun. Jihlavské škole podle Nekvindy tento příspěvek náklady pokryje.

Povinné testování antigenními testy čeká školáky 1., 6. a 9. září, prvňáky až 2. září. Žáci se budou moct nechat otestovat i v některém oficiálním testovacím místě a poté doložit potvrzení o testu. Ve školách, které použijí PCR test, stačí testovat jednou týdně. Další testování bude záviset na vývoji epidemie. "Doufáme, že to bude jenom do toho desátého (září), i tak to školu zatěžuje," podotkl Nekvinda.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto euclaboratore.cz

Štítky ČR, školy, koronavirus, Vysočina, testování, Otokar Březina, PCR Test, laboratoř, Správa státních hmotných rezerv, Telč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské ZŠ Otokara Březiny se pro testování žáků osvědčily přesnější PCR testy | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.